Stall Vall

torsdag 15 augusti 2019

Transport- och miljöträning

Bara drygt 2 veckor kvar till premiering och efter att ha kollat upp lite så har jag ställt in mig på att det kommer bli en väldigt tidig morgon. Det tar ca 1,45h att köra dit med transport och vi behöver vara på plats i god tid innan för att hinna fräscha upp henne, kolla några visningar och andas lite.
Men får inte heller vara för tidiga så hon hinner bli mentalt slut innan det är dags att visa ett snärtigt steg. Puh. Jag gillar verkligen inte att göra saker för första gången.

Bara att välja rätt kläder till mig själv är en stress. Man rekommenderas vara propert klädd och färger m m är olika vad folk föredrar. Har till slut landat i att ha stretchiga mörkare blå jeans, ärmlös piké (för krage) med mörkblå tunn pullover över och svarta jodhpurs. Vissa säger att ljusa byxor är brukligt men jag äger inga såna och tänker att det blir fel ändå om jag "klär ut mig". Så detta får duga.

Apropå planera förberedelser och resa så följer jag svenska distansrittslandslaget som är i England nu för EM på lördag och jag är imponerad över deras ork att dra iväg på såna där omständliga resor.
Det är bilning via Danmark, Tyskland, Holland, färja till England osv. Blir helt matt bara jag hör det.
Läste om en ryttare som vid ett annat tillfälle tävlat utomlands och fått svinhöga böter av danska polisen pga diverse grejer som deras lag gäller vid hästtransportering. Herregud, kontrollmänniskan i mig får stresspåslag.

Har fullt upp bara av att köra jättejättejätteförsiktigt när Gosah åker transport så hon inte ska hata det 😅 Tur det är mestadels motorväg till Kumla.

Att ha unghäst som nybörjare är verkligen mentalt ansträngande och då har jag nog ändå världens chillaste tjej (för att vara så odrillad, jämför inte med värsta vältränade frihetsdressyrdjuren).
Ska bli väldigt skönt, för oss båda, att ta en paus i september.

Sen visningsträningen förra veckan så har jag tränat på att få henne aktiv i skritten när jag placerar mig vid bogen och lilla smarträven har fattat det och tar för sig ordentligt nu.
Att hon är lättlärd måste jag bli bättre på att komma ihåg när vi provar nytt och jag blir fundersam på hur vi nånsin ska kunna detta osv osv.

Sen tränar vi på att ställa upp oss och justera med små steg, lite svårare att få till. Skritten tycker jag vi fått till bra men traven slutar gärna i galopp och lite kaos innan vändningarna så det får bli fokuset närmast.
Igår åkte vi till Hannäs för miljöträning av fuxarna och tack vare alertheten av att vara på nytt ställe så blev skritten mkt bra och traven kändes väldigt spänstig (svårt att se den när jag springer men tyckte det schwungade på bra bredvid mig).
Så nu oroar jag mig inte så mkt för en slö häst utan kommer nog snarare ha lite sjå med att hålla henne någorlunda på jorden.

Det var första gången hon åkte en riktig sväng med transporten och tillsammans med Sune och det gick så himla bra. Inget trampande under åkturen och knappt nån svett alls på henne.
Första gången med transportskydden också och hon är så cool, brydde sig inte ett dugg om alla tusen kardborreknäppen som skulle av och på (kan vara läskigt ljud) och efter att ha gått några steg med hööööga ben så klev hon på transporten efter lite lugnt nosande och tittande.

Hemlastningen var lite mer betänksam men lugn och efter någon minut klev hon på medan Sune väntade utanför. Världens bästa 💖

Domaren häromdagen. Så nära får man inte stå domaren när det gäller 😁

Karin gjorde barbackapremiär på Sune häromdagen.
Nu är han vuxen på riktigt.

Fullt utrustad med transport- och svansskydd.
Kör flätor i manen ett tag nu, hoppas på att det ska bevara den någorlunda
och förhoppningsvis få över den till en sida.

Vi tränade bara lite visningsövningar sen fick hon beta medan
Karin red klart. Baby steps, vill inte ha en för trött bebis med hem.

Träbron på Hannäs - inga konstigheter.

Sune fick nyttig miljöträning också, lite svårare med fokuset
när man inte är på hemmaplan.

Närodlat guld - första skörden från Valls egen biodling.
Heja Oskar 👌🏻🤩Inga kommentarer:

Skicka en kommentar