Stall Vall

torsdag 8 augusti 2019

Träna träna

Gosahs ben fortsätter läka fint och tack o lov behövde hon bara medicin i 5 dgr för hon är i n t e glad över att bli sprutad i munnen.
Det har satt sina spår så nu måste jag locka med müsli och vinna hennes förtroende för att få in bettet igen. Tyvärr behöver hon avmaskas så en sista dust med spruta blir det snart igen men sen hoppas jag vi slipper krångla med sånt på länge.

Karin hade ännu ett toppen-träningspass för Anna med Sune igår och jag passade på att få en visningslektion. I teorin har jag hyfsat bra koll på vad vi ska göra men sen ska det funka i praktiken och då gäller det att lilla räven är väl förberedd och med på vad som ska hända.

Träningen gick bra (hade gått ännu bättre om mina byxorna inte envisats med att halka ner när jag sprang så blev lite dåligt fokus till o från) och Gosah är lättlärd så tränar jag på konsekvent nu så hoppas jag att vi ska klara detta utan att skämmas.

Att tänka på:
Låta henne förstå att det är ok att hon går lite före mig, kliva på med stora kliv.
Sakta av i tid innan vändning och innan halt.
Stå still i halten i öppen form, kunna ställa om med små förändringar i steget.

När jag ställde henne på gången för att göra iordning henne innan passet så fick jag nästan en chock, VAD har hänt med hennes rumpa? Plötsligt var den en halvmeter högre än framdelen. Livet med unghäst, de växer ju hej vilt och kan ändras på bara nån vecka.

Håll tummarna för att det planar ut lagom till premieringen 😅

Tränade lite flätningen, så domaren ser nacken.Fick en fläskläpp i present av Gosah när vi var klara.
Hon är så omtänksam...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar