Stall Vall

tisdag 16 oktober 2018

Nytt försök - hopp & bock

Första inlägget ballade visst ur och upprepade sig i oändligt samtidigt som det hängde sig för redigering så här kommer ett nytt.

Här sitter jag och har lite träningsvärk efter gårdagens hoppträning minsann. Varit för lite jobb i lätt sits sen vi la ner distansträningen.
Efter ett bompass med Sune förra veckan som bestod av ganska mkt brallighet (han var superspeedad pga stått själv i hagen en stund medan skimlarna var på skrittrunda, så var ingen hemma en sväng i huvet där) så fick jag istället låna Zia, hon är ju så pålitlig, bara lite springig liksom.

Håhåjaja, Zia höll på att bocka av mig efter första hindret...
Nu kan en ju börja fundera på vad vi gör med hästarna egentligen så är bäst jag specar upp saker som påverkat.
* Zia har inte varit i ridhuset sen i vintras.
* Tågrälsen går precis utanför ridhuset och det kom ett precis när jag lastade ur. Miljöträning.
* Nya hästbekantskaper på plats.
* Zia inte hoppat på evigheter = inte heller sett färgglada bommar på lika länge = tvärnitar gärna och stirrar på samtliga hinder vid första hoppet.
* Red Zia dagen innan men har innan dess inte ridit henne på rätt länge så vi har inte hunnit rida ihop oss.
* Allmänt PIGG häst.
* För försiktig ryttare som är rädd för tvärnitar framför hinder och då driver för dåligt eftersom ryttarlogiken blir att OM det blir stopp så ramlar jag nog inte av om det inte går så fort.

Så då blir den övertaggade hästen bockig istället för framåttänkande.

Tack o lov var Karin, Tina & Matilda där och tittade och lyckades få den första, och värsta, bockningen på film. Skrattade så tårarna rann igår åt klippet, ljudeffekterna och kommentarerna är guld.

När vi väl fick lite ordning på oss och jag vågade rida på mer under påhejande av Mia så blev det riktigt bra. Zia är ju en sån fantastisk häst, så jäkla trevlig att rida när man får kontakt och inte har en ånglok i tyglarna. Kan titta på galoppen i klippen hur många gånger som helst, även om det var lite väl spralligt ibland så ser man vilket fint driv och motor hon har.
Och när vi slappnade av och hoppade med flyt så hade hon fin teknik.

Blev så himla glad över fina ord från tränaren också, hon tyckte jag hade väldigt bra och stilla händer och en bra sits (ja jag tänkte jättemkt på att inte svanka, speciellt i lätt sits 😅).
Hade behövt lite mer eftergift då o då under markarbetet och den tajmingen är svår när Zia är så pigg och jag inte ridit henne på länge.
Men iaf så blev jag väldigt glad att få höra det för ryttarsjälvförtroendet har svajat en del senaste tiden. Är nog inte så dumt att varva dressyrträning med annat skoj för inte fastna i att känna sig så otillräcklig. Synd att hoppning ska vara så livsfarligt bara 😱

När brallningarna lagt sig och vi började med bomjobbet så
skötte sprallbrallan det jättebra.
Väldigt bra beslut att byta honom mot Zia ändå, vet aldrig vad
han skulle hittat på där borta.

Zia tog bommarna bra också.

Bra start   Svårt att hålla igen utan att stoppa upp och så ett hinder hon aldrig hoppat förut på det.
Meltdown.


Här var det lite mer ordning, vi fick hoppa det bruna och blå krysset några extra ggr för att få ett flyt och då blev det mkt bättre om än fortfarande lite svajigt på det blå. Galoppen 😍Så glad att jag får låna dessa fina hästar men nu är jag allt väldigt sugen på en egen stjärna att jobba med.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar