Stall Vall

onsdag 2 maj 2018

Vårporl

Så blev det maj då, med ungefär lika ostadigt väder och kyligt som april. Whatever våren...bah.
Vi har pysslat med lite allt möjligt senaste veckorna.
Dressyrtränat, haft Häståvin-kväll, trådat om halva hagen och ridit ut ett längre pass med Karins pärlor.
Hemma har vi skaffat dörr till Emils rum igen, mest för vår skull så vi slipper höra alla spelljud, han själv har inget behov av dörr tydligen 😄. Och poolen får klarare o klarare vatten, Andreas sköter den snyggt.

Nu har vi flyttat ut ur ridhuset och kör träningarna på Hannäs istället, körde fika efteråt men fick slänga i oss för det var kallt så in i h-vete. Tänkte inte på att stället är omgivet av vatten så det var riktigt råkallt, var inte klädd för att stå still. Men kul att kolla på träningen efter oss och vårt goa gäng skulle ändå ses på kvällen igen sen.

Starlight gjorde ett jättefint pass, rakriktning som vanligt och sen adderade vi längning av galoppen. Märkte när jag skrittade av att hon var lite kort i steget så hon blev trött, det brukar hon inte bli men kan bero på det längre utepasset tidigare i veckan och sen klättringspromenaden 2 dgr innan som hon kanske inte hunnit återhämta sig från.
Har bokat tid på Husaby senare i maj, vill göra en grundlig genomgång men sensorer och rubbet en gång för alla. Fram till dess tränar jag på som planerat, ett par dressyrpass, nåt tömkörningspass och lugn lagom lång uteritt på blandade underlag så hon kommer dit i normalform.

Eftersom vi rider på så lätt nivå så har jag inte avbokat dressyrstarterna nästa vecka, de är som ett vanligt dressyrpass och så länge hon inte är halt så känns det ok. Skulle hon visa sig inte orka nu närmaste dagarna så blir det en annan femma obviously.

De senaste dagarna har hon bara promenerats så ikväll blir första riktiga passet. Håller tummarna för stark, luftig häst.

Madde och Leon var med och tränade den här gången, superkul!
Skimlarna var såå nyfikna på stora snyggfuxen.
 

Så himla glatt före träning, jag var lite låg efter.
Dubbel känsla, träningen gick jättebra men jobbigt att det påverkade henne.

Just ja, spelade lite basket med barnen när det var fint väder på lördagen.
Det är så himla kul att hänga med dom, världens bästa ungar ❤️

I söndags red jag och Anna ut på Zia och Sune och wow, dressyrjobbet de drillat Zia med senaste tiden har verkligen gett resultat. Hon lyssnade mycket kvickare på förhållningarna och accepterade bestämd hastighet klart bättre. Man kan inte vila en sekund i trav o galopp, viljan att mata iväg med de där bakbenen finns hela tiden, speciellt om någon ligger framför (vilket Sune gjorde vid ett tillfälle), men det var stor skillnad på kontakten. Hade ingen träningsvärk i axlar eller skuldror alls dagen efter. Stort! Är ännu mer pepp på att tävla nu.

Vi red 21,5km på snittet 8,8km/h och det var länge sen Sune gick så långt och han var jätteduktig. En liten tröttsvacka strax innan en längre skrittpaus och sen var han på igen.
Och brallade bara 3 ggr med Anna, helt wow!

Häj där bak!

Gick inte få en vettig bild på stökpellarna.

Sune osugen på att gå ut i hagen, finns ju inga människor där.
Igår trådade vi om i hagen, halva hann vi med innan tråden tog slut, gick riktigt fort.
Alltså, lyssna på filmen, porlande vatten kan va ett av de finaste ljuden.Fick ta bort ett träd som ramlat ner över tråden också, hej o hå, såga på Karin./G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar