Stall Vall

måndag 7 maj 2018

Lågt o högt

Näe, det blir inget dressyrtävlande till veckan, det är något som inte stämmer med Starlight men kan inte sätta fingret på det. Nu joggar vi ute på grus- och skogsvägar fram till veterinärbesöket och så får vi se om de kan lista ut vad det är.
Var så klart superlåg när jag märkte att passet på ridbanan i torsdags inte alls var positivt, hon var loj, irriterad (inte ifrågasättande som hon kan vara) och orkade inte hålla formen.
I lördags när vi red ute så var det betydligt bättre men skritten är ff väldigt kort och det känns som att hon inte orkar ta för sig framåt.

Men som sagt, deppigt och uppgivet värre, diffusa grejer är döden och det här med att hänga runt i limbo är verkligen inte min grej.
Som tur är så är jag så lyckligt lottad som får rida Karins hästar så jag slipper irra omkring mållöst och försöka hitta mening i hästlivet.
Red Sune på ridbanan i lördags och tamejtusan om han inte var helt exemplarisk, raringen <3
Inte en enda bockning eller kast/försök till att springa åt fel håll.
Körde samma övning på fyrkantsspåret som jag och S gjort, väldigt nyttigt för oss båda så det ska vi jobba vidare med.


Starlight kollar in sommargästerna som flyttat in mittemot stallet.

Om man ändå kunde få honom serverad och bara få hoppa upp o rida,
det lilla tygeltuggande stöktrollet.

Mitt lilla enigma - längtar till 22/5 och förhoppningsvis svar.
Igår åkte Karin, jag och Zia till Brattforsheden för en längre genomkörare. Jag red, Karin groomade och pluggade i pauserna. Kanonupplägg inför Pålsbodaritten som närmar sig.
Zia var mer på hugget än sist jag red så fick hålla igen lite mer, en bra påminnelse om vad som väntar. Vi kom ändå bra överens om tempot efter första 15 km och kunde trava och t o m galoppera avspänt den sista tredjedelen av totalt ca 32 km (Endomondo har råkat pausa vid första groomstoppet så tappade runt 3 km).
Hon är en sån jäkla fin häst, det lilla springmonstret. Och Brattforsvägarna va, drömmen!
Första gången jag red själv så var lite fundersam på hur mycket vilse jag skulle hamna men gick hur bra som helst och går verkligen på nolltid att rida ihop 3 mil.


Sista groomstoppet.
Tyvärr kan inte Karin vara med oss på premiärtävlingen men om det
blir fler så ska hon med, så äre bara. Dreamteam!
Eftersom jag gnällt så mkt om vädret senaste månaderna så måste jag säga nu att vad underbart det är med sol o värme!!

/G


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar