Stall Vall

måndag 21 maj 2018

Bakbenen rakt fram

För att ha en häst som är lite skum just nu så rider jag ovanligt mycket.
Både lördag och söndag har jag kört dubbelt, hinns ju faktiskt med lite mer när stallfixet är så mycket enklare.

I lördags tränade jag Sune för Anna och wow vilken pärla han var. Vi jobbade med bärigheten, att orka använda bakbenen även när jag tar plats och sitter där och det var jobbigt.
Men han var superduktig och har fått med mig bra och enkla grejer att träna vidare på.

Innan träningen så red jag ute med S. Hon hade lite mer övertramp i skritten och jag fick känna på lite gung i den äntligen, trav och galopp kändes som om allt var som vanligt, hon orkar hålla formen och kändes inte så kort framåt.
För att verkligen kunna ha något att jämföra med så tog jag ett pass på banan igår också och det gick riktigt fint, hon var i princip som vanligt men kort och hastig i skritten. Så mystiskt.
Tack o lov att det ÄNTLIGEN är dags för Husaby imorgon.

Det var iaf underbart att få sitta på henne på banan igen och tack vare att jag ridit Sune och Zia under tiden så kändes det som att jag faktiskt red henne bättre än innan vi tog ett litet break.

Efter passet på S igår så red jag ut på Zia och mötte Linda & Ekemir på galoppvägen, bra för oss att träna på att rida ihop med andra. Hon blir ju lite mer obstinat och springig så det behövdes så jag inte kopplar av inför Pålsboda, bättre jag är överdrivet inställd på att hon kommer vara "jobbig" och bli glatt överraskad att det inte var så farligt ✊🏻😅
Kände mig lite febrig igår och har blivit lite förkyld, inte ok alls så nu är det nässköljning och ipren som gäller, däcka får jag göra nästa vecka.

Apropå dubbelt så red Karin dressyr på Zia på fm så hon fick gå dubbla pass igår, gjorde ingen som helst skillnad på piggheten förutom att hon var lättare att hämta i hagen. Hon blev väl så paff över att det verkligen var hon som skulle gå in igen så hon ba, oookej.
Veckan som följer nu är rätt crazy för mig så det är bara att fokusera på vägen, mata på med bakbenen framåt och somna utslagen på söndag kväll.

Håll i hatten!

/G


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar