Stall Vall

måndag 16 april 2018

Extra allt

Vilken helg va, våren kom till stan och jag har bara haft det kul, mysigt och fått saker gjorda. Bra mix.

Började helgen med att gå på humorteater med Linda.
Josefin Johansson och Robert Noack rev av 65 svenska drottningar på en timme i föreställningen Drottningsylt. Medelåldern var hög i publiken, lite otippat fast ändå inte när man tänker efter.
Skitkul, de borde turnera på skolor! Nu ångrar jag att jag inte tog med barnen också, åtminstone Olivia.

Tog en drink före, testade förra årets modedrink Aperol Spritz.
Inte alls god, bitter jäkla drink, bläärk tyckte vi och sög i oss hela för alkohol är för dyrt att slösa på 🍾😁

Kristian Tyrann vs Kristina Gyllenstierna
(tror jag, efter googling, att det var här, dåligt minne)
På lördagen åkte vi till Ed och firade mamma. Genom att bli uppassade med mat o fika. Det är bekvämt att fira andra. Sen spelade kubb, som vanligt. Vårt lag vann båda gångerna tack vare stark insats av min storebrorsa Ragnar. Jag var knappt till nån nytta alls.

Slappa i kuvös är gött.

Istället för hund har vi Emil.
I fredags skoddes hästarna och nu är all snö borta ur hagen så äntligen no more brodd. Starlight hade träningsvärk och var lite stel så jag var så klart nojig men Karin tog med henne som handhäst när hon skrittade Zia så hon fick mjuka upp sig lite.
Hon hade även en hovböld som höll på att läka ut som kommit efter senaste skoningen, lika som sist fast då var det på båda bak.
Hon har inte visat något denna gången heller förutom att det möjligtvis kanske är därför det blev jobbigt på torsdagen mot slutet men det var nog isf mer pga den lösa skon.
Jäkla skönt att vintersulorna är borttagna nu så vi förhoppningsvis slipper sånt framöver, så länge jag ridit henne har vi inte haft nåt sånt så det var extremt i år. Trots mkt bättre underlag än tidigare år.

På lördagen sprang Karin upp med henne åt mig medan jag var i Ed och hon visade ingen rörelsestörning men var lite stel ff. Jag var inte helt avkopplad inför söndagens dressyrträning men det visade sig vara onödigt för hon var jättefin och hade inga spår av stelhet längre.

Vi tränade vidare på raktriktningen på fyrkantsspåret men jobbade med öppnor istället för övergångar den här gången. Fick lite filmat av Helena och hon springer på så fint, även om det inte är rakt hela tiden.
Ser tydligt att jag måste jobba på att få tillbaka mitt överliv, dra in magen och rätta till mina handleder, jag böjer dom nedåt. Tänker att jag måste hålla dom rakare och istället ha elasticiteten i armbågarna. När jag hamnar rätt med sätet så svarar hon så bra så vi är på så himla rätt väg.

Anna red Zia samtidigt som mig och fick jobba myyycket trav, Zias inte-favorit-gångart om hon inte får springa så fort som hon vill. De hittade varann glimtvis och fick en bra träning. Anna var nöjd...och röd i ansiktet. Zia is a handful 😅

OCH!! Nu har vi fått ok på att ridbanan går att använda igen så jäklar vad regelbundet vi kommer kunna nöta framöver.

Det är gött att rulla sig rejält innan träning 🙈
Gjorde ett litet minireportage med Karin när vi möttes vid ridhusparkeringen mellan träningarna.
Vall bakom kulisserna - kanske blir ett återkommande inlägg. Isf behöver vi även få med själva träningen för det var där den mesta underhållningen pågick.
Sune skrek tydligen efter allt o alla och ville hänga efter de andra hästarna och var allmänt Sunig men hade blivit riktigt fin på slutet. Kroppen är ikapp men inte hjärnan 😁Fina lilla S börjar bli riktigt stadig i sin form.
Ska försöka allt jag kan för att bli det jag med 😅
Efter att ha stallfixat, mockat en del i hagen och dressyrtränat så åkte jag hem och krattade löv, som Andreas eldade upp, i några timmar innan jag satte mig i soffan och åt godis resten av dagen. Så jädra gött att ha fått det gjort. Lövkrattningen alltså. Äta godis är inget hårt jobb kanske.

Tror knappt det är sant men denna vecka är praktiskt taget obokad (när jag upptäckte det så bokade jag in filmkväll med Karin direkt), väldigt skönt så jag ska försöka ta till vara på det efter roliga men intensiva helgerna som varit.

/G

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar