Stall Vall

torsdag 12 april 2018

Ett pass värt pengarna

Nånting helt fantastiskt är på gång att hända - ridbanan går snart att använda 😍😍😍
Fy satan vad jag längtar efter ett lättare hästliv. Med våren kommer även hagmockning i sand- och vindskyddsdelen men det kommer kännas gött feng shuejigt att få det gjort.

Men torsdags fick vi ta ridhuset som vanligt för att dressyra och S var riktigt harmonisk att rida så pälsfällnings-irritationen verkar lanat av. Nu rasar fälsen av bara och det ”sticker” nog inte i huden längre.

Det blev mycket trav längst fyrkanten nån meter innanför väggen för att rakrikta och i arbetstraven försökte jag verkligen hitta rätta gunget okontrollen i sitsen. Gick lite bättre än tidigare så myrsteg närmare ett muskelminne kom jag 💪🏻😅
I galoppen så jobbade vi galoppfattningar på rakt spår och att länga galoppen på öppna voltdelen.
Först blev hon som vanligt förbannad och ifrågasatte varför jag la mig men sista gångerna så längde hon jättefint och stabilt.

Ett riktigt trevligt pass som var värt de 100 kr ett ridhusbesök kostar. Sa jag att jag längtar till ett lättare hästliv? Längtar även till den billigare delen av hästsäsongen 😏Igår blev det ett långpass för att checka av om jag skulle våga anmäla till A9 och det blir tyvärr ett nej på det. Och ett: jag skulle haft lite tålamod och inväntat bättre förutsättningar.
- Vi har ff brodd då underlaget (som var mkt bättre idag) skiftar hej vilt mellan barmark/snö/is, på barmarken hugger de dock i vilket inte är nån höjdare för glidmomentet. Speciellt inte för en glidare som S.
- De ska skos imorrn vilket betyder att skorna idag inte satt optimalt och visade sig när jag kom hem att ena bakskon knappt hängde kvar i en söm. Inte skon jag själv bytte en söm på häromdan dock ☝🏻✌🏻
- Hon hade balltrampat sig på vänster fram under passet.

Nu är jag pessimistisk och tänker att ovan nog kvittar, rörelsestörningen skulle kanske kommit ändå men störigt att inte kunna jämföra.
Först gick luften ur mig men sen kände jag att äh, får fokusera på dressyren och testa igen när det är vår på riktigt. Finns fler tävlingar sen om det blir aktuellt.
Men det är ju det där med känslan att en 100%-ig häst, det vill en ju. Och hon var så himla fin på A9 förra träningsrundan.
Läste nånstans att en 16-årig häst är kroppsligt som en 58,5-årig människa och shit, det är rätt gammalt ju.
Rent träningsmässigt alltså, inte så konstigt om inte alla orkar springa ett maraton.

Jaja, dressyrfokus framöver som sagt. På söndag tränar vi för Anna.

Trevlig heeelg!

/G


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar