Stall Vall

söndag 25 mars 2018

Tur vi tränar

Uh va gött det varit med helg. Dessutom en helg med fint väder och hela 9 grader varmt i skuggan idag!! Heja våren!

I torsdags kväll åkte två zombies med sina hästar till ridhuset för lite tömkörning. Vi kom inte iväg förrän strax före nio så blev en sen kväll vilket vi inte alls orkade egentligen.
Men det var väldigt skönt att Starlight och Sune fick jobba lite på vettigt underlag så en får bita ihop ibland. Karin var sån raring och tömkörde båda så jag var mest hästpromenerare, efter att ha varit uppe sen 4.30 och varit i Göteborg och vänt över dagen så var det ungefär det min hjärna orkade hantera.
Dessa tömmar alltså, tänk om en kunde köra trådlöst istället.

Sune-dregel. Efter att ha brallat runt och sen jobbat på bra så stod han
och använde mig som napp medan mamma fick jobba.
Igår hade vi Anna-träning och då fick jag igen för hjärnvilan i torsdags. Starlight och jag fick mental träning genom att alternera mellan skritt, halt och galoppfattning på långsidorna samtidigt som vi skulle vara rakriktade.
Bara att få S att förstå att arbetstrav inte är lika med galopp är en grej, att sen slänga in tempoväxlingar och övergångar blir lätt överhettning. Addera även snöras från taket och på slutet 2 st uppvärmande kallblodskompisar i arenan så snackar vi att det inte var långt ifrån exorcistsnurrande huvud på liten häst. Ett sånt pass ger en hel del otakt- och stökighetskänsla men som Anna sa så hade hon en jättefin trav när hon kopplade av och det kändes verkligen när jag gick över till lättridning på slutet. Så himla mjuk och härligt gungig känsla. Anna tror att det är en kombination av att hon hetsar upp sig och då spänner sig och att hon fått mycket mer spänst i traven som gör att jag upplever henne som svårare att sitta ner på.

Det var väldigt nyttigt där utanför komfortzonen och en bra övning som vi har i läxa. Bara att brotta sig ner i sadeln och gunga med framöver för nu äre åka av som gäller 😅

Insåg också att det nog var runt 5 veckor sen jag tränade, sist så tömkörde ju Karin S för Anna. Är ju inte alls bra, tappar massor av att rida runt själv utan ögon på oss. Plus att orken inte riktigt funnits att åka iväg till ridhuset så då blir det en annan typ av dressyrträning när det blir utan väggar.

Efter träningen som satte vi oss och kollade när Helena och Tina tränade.
Är en sån fröjd att sitta och titta på de mer stabila och mindre intensiva
kallbloden. Lugnande men inte sövande.

V A D  Ä R  D E T  D Ä R  F Ö R  N Å T??
Imorse vaknade jag mig världens huvudvärk, jippi! Så himla trevlig tajming när det är strålande väder och dagen är en timme kortare. Försökte äta lite frukost men fick ge upp och lägga mig i några timmar till medan familjen tog bort is från altanen och grillade korv.
Till slut lanade den av så jag kunde vara med en stund och sen möta upp Anna i stallet för en ridtur i solen. Blev 2h och 14km upp över utkiksberget. Underlaget är ju sisådär så blir mkt skritt och däremellan halvkaos pga överpigga hästar som vill galoppera eller trava superfort.
Som straff fick de pulsa i snön upp över berget. De blev inte det minsta mindre pigga av det.

Nakenhästar idag, äntligen!
Har funderat en del på A9-ritten 21/4, beror väldigt mkt på hur det kommer smälta undan närmsta veckorna om jag kommer starta eller inte. Är massor med snö i skogen hos oss och tävla på brodd på halvkasst underlag eller utan brodd men med risk för sporadiska isfläckar är inget varken jag eller Karin vill riskera med Zia så får se hur det ser ut framöver. Helsickes seg jäkla vinter det var i år.
Om inte A9 blir av så ser det nog ut att får bli Romfars i juni eller Laxå.
Däremellan fokuserar vi på dressyr, men den biten sköter Karin med Zia.
Får se vad jag letar på för tävling för S, måste väl lära mig fläta/knoppa först. Suck. Finns det nåt hästfolk som mot väldigt låg ersättning kan tänka sig göra det på min häst tack...

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar