Stall Vall

onsdag 28 mars 2018

Sen blev allt bara vitt

Men yeah, vĂ€lkommen tillbaka energin 😍
Sen vi gick över till sommartid sĂ„ verkar min trötta hjĂ€rna börja vakna till igen. 
Har varit lite delade meningar pÄ facebook om sommar- vs vintertid och efter de senaste dagarna kan jag nog rÀtt sÀkert sÀga att jag Àr en sommartidsmÀnniska.
KÀnner mig mycket piggare tack vare extra timmen ljus pÄ kvÀllen. Och dÄ har jag ÀndÄ dragits med huvudvÀrk till o frÄn sen i söndags (nu verkar den tack o lov gett sig).

I mĂ„ndags red/promenerade vi ut redan vid 18.30 och nĂ€r jag Ă„kte hem frĂ„n stallet var det ff ljust ute. 
(OcksĂ„ tack vare Karins pappa som servar oss med stallfix den hĂ€r veckan sĂ„ allt gĂ„r ju sĂ„ snabbt ❤️)

Anna provade Sune för första ggn och hon hĂ€ngde löst nĂ„n gĂ„ng i början men pĂ„ slutet varvade han ner och helt hemsk var han nog inte för hon skrittade frivilligt ut pĂ„ honom idag med. SjĂ€lv đŸ˜đŸ‘đŸ» En annan vĂ€ldigt uppiggande grej som hĂ€nt, lite spontant fast Ă€ndĂ„ planerat, Ă€r ett snabbt bilbyte som blev av idag. 
Har verkligen Àlskat min svarta traktor men den har trots allt gÄtt 29000 mil sÄ om nÄn likvÀrdig fast med fÀrre mil skulle dyka upp sÄ har tanken varit att den ska bytas. Niklas pÄ Honda har hÄllit utkik men det har mestadels varit automatbilar som kommit in sÄ jag har varit instÀlld pÄ att behÄlla den svarta ett bra tag till.
Men sÄ hörde han av sig förra veckan om att idag skulle en med likadan utrustning fast nÄgra Är nyare och som bara gÄtt 12000 komma in sÄ jag bestÀmde direkt. Och idag gjorde vi klart.

Är sĂ„ himla nöjd, den nya Ă€r betydligt mjukare att köra, har lite starkare motor och visade sig ha extraljus. Wow vad det var skillnad mot vanliga helljus.
Har redan hunnit testa att köra hÀstarna med den och slÀpet lÄg Ànnu bÀttre bakom, har jag inte ens tÀnkt pÄ skulle skilja sÄ det var en bonus.

Min Traktor 2.0 ✨ MĂ„ste bara komma ihĂ„g att jag har en vit bil nu sĂ„ jag inte letar ihjĂ€l mig pĂ„ stora parkeringar 😬

Ny utsikt.


Som sagt, premiÀrkörde slÀp redan första dan eftersom vi skulle till ridhuset.
Skimlarna Ă€r riktigt intensiva nu nĂ€r de fĂ€ller pĂ€ls, Starlight tar illa upp för minsta lilla och det Ă€r inte helt lĂ€tt att jobba i harmoni direkt 😅
Vi körde samma övningar som i lördags och jag tyckte nog att hon var med pĂ„ noterna Ă€ven om det Ă€r mkt Ă„sikter dĂ€remellan. 
Är ju frustrerande mental trĂ€ning med avbrott och olika ”uppdrag” men jĂ€klar vilken trav hon fĂ„r. 
Bakbenen mycket rakt fram đŸ˜đŸ‘đŸ»
Det var mkt stök men jag tar med mig kÀnslan av övergÄngen frÄn galopp till trav dÀr jag riktigt kÀnde bakbenen under mig arbeta rÀtt in i traven.
Tror det var första gÄngen jag verkligen kÀnde det rakt igenom kroppen, sÄ hÀftigt.
Idag bara en gĂ„ng, nĂ€sta gĂ„ng kanske bara en eller ingen men gĂ„ngen dĂ€rpĂ„ kanske tvĂ„! 
Det gĂ„r inte att hindra utveckling đŸ’ȘđŸ»đŸ’«đŸ’„De Àr oftast intensiva att rida men jösses vilka A-hÀstar att hantera. Medan Karin mockade det gödselspridda ridhuset sÄ klÀdde jag ordning pÀlsbollarna och lastade dom sjÀlv, sÄ smidigt.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar