Stall Vall

fredag 23 mars 2018

Rekreation och inspiration

Så här lagom till helgen kan jag ju berätta om vad jag gjorde förra helgen.
Kugghjulen snurrar lite långsamt så här på fritiden just nu, jag är bedövande trött och vill helst bara ligga i soffan och äta godis så fort dagsljuset försvinner så att formulera meningar i skrift i onödan är lite nedprioriterat. Tack o lov för övergång till sommartid på söndag.

Men helgen då alltså. Var på en riktigt skön rekreationsresa ute på landet mellan Katrineholm-Norrköping och blev bortskämd med god mat + umgänge med fina roliga människorna Carro och Fredrik och mysiga hästflocken.

Vi tog en uteritt på lördagen och jag fick låna fina Stina, unghäst som bara ridits 3 ggr på drygt ett år då hon fått föl, och ååh vilken trevlig häst. Lugn och stabil, gillade hennes som tusan.
Är ju alltid lurigt att sitta upp på en ny häst och rida ut, underlaget tillät mest skritt men vi travade och galopperade lite också, men jag kände mig helt trygg på henne.

Aave och Stina

Stina är ett ganska litet halvblod så det kändes inte alls främmande
jämfört med plutt-araberna jag är van vid.

Direkt efter ritten var det fort in för lite matmaskin-arbete.
Fredde (inte att förväxla med mänsko-Fredrik) är sån liten superfluff-
mysigt stort litet föl. Fick tyvärr inga roliga bilder på honom och
fölkompisen Dante, Carros nordsvenskföl som var jättegosig han med,
modell kallblodssävlig :D

Kolla hästmamman ❤️
Carro hade stukat foten pga flygande avramling på hoppträning innan jag kom så istället för att följa med henne på hopptävling så fick jag förtroendet att återigen sitta upp på Stina och rida cavaletti i ridhuset.
Det var en betydligt mindre avkopplad och mer springig Stina än dagen innan + hoppsadel som jag inte alls är van vid att rida i så vi hade en rätt oharmonisk start. Jag var pinsamt obalanserad men med påminnelse om att räta upp mig och komma ner i sadeln så blev det till slut ordning på oss och vi avslutade positivt. Carros något bekymrade min vändes till glada utrop och leenden så puuuuh 😅
Glad häst = glad hästägare = nöjd ryttare med ytterligare en erfarenhet i bagaget.Svettigt att vara upphetsad.

Andreas hälsar att Sally har det bra hemma.
Hon är världens finaste katt. Punkt.
Min ridinspiration är för tillfället ganska obefintlig och det kommer den nog vara tills kylan försvinner och vinterkläderna är magasinerade. Min tålamod med denna årstid har nått sin gräns.
Däremot blev jag oväntat matlagningsinspirerad efter helgen och i tisdags lagade jag tomatpasta-såsen som jag blev bjuden på. Svingod och så gött att stå och göra något från scratch, känns som en evighet sen jag gjorde det. Orkar liksom inte ens skrapa ihop en inköpslista.

Bild från Carro, hennes sås blev mer röd än min som blev mer rödbrunorange.
Undrar varför?

Sån här kul mat gjorde jag i måndags däremot...
Hade för lite vatten och glömde av makaronerna när jag gjorde läxan
med Emil och hoppsan, bränd kastrull som luktar f-n.

Ikväll blir det ost och vin för laga mat på en fredag är inget för oss 😴

/G


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar