Stall Vall

tisdag 13 februari 2018

Utan anmärkning

Hemma och vänder efter en heldag i stallet. Först hovslagare kl 9 och sen veterinären vid 13 (men hon kom redan tjugo i, punktlig företagare det där 😍 ).
Under tiden Pär fixade hästarna hovar så hann jag inte bara stallfixa utan även rensa mina grejer i sadelkammaren så ett litet skåp kunde tas bort och möblerade om lite. Blev så luftigt och gött.
Starlight visade sig ha varsin liten utläkt hovböld i vardera bakhov vilket är helt otroligt att hon inte visat nånting av. Pär uppskattar dom till att vara max en dryg månad gamla så det är ändå inte troligt att det är de som stört henne på långpassen.
Gissningsvis har hon fått dom pga snösulorna, kan inte leva med dom, kan inte leva utan dom. Skönt att de kommit och gått utan drama iaf.

Räknar man vintersäsongen i antal skoningar så är den inte så lång
o seg faktiskt. Redan sista innan våren.

Äntligen härlig sol så hästarna fick köra nakeneftermiddag för insug av D-vitamin.

Asså - SNYGGSUNE!!
Och så var det sen äntligen dags. Veterinär-Caroline böjde först Starlight, utan anmärkning, och sen röntgade hon höger fram runt om och en plåt på vänster för jämförelse. Och det var INGA pålagringar. Jippi!!!!

Vilket billigt pris (inte sett fakturan än men ändå) för sinnesron att det åtminstone inte är någon pålagring eller kotledsinflammation igen. Vi röntgade inte i somras efter inflammationen så det var riktigt skönt att följa upp det nu med tanke på att vi inte fixat långritter utan rörelsestörning.
Nu vet jag åtminstone att det inte är nåt sånt och jag ska träna och stretcha på och se vad som händer, det kanske helt enkelt är muskeln som behöver stärkas.

Oavsett så är det så underbart att veta att vi kan pyssla med en massa kul som dressyr, WE och minihoppning framöver.
Så här obrydd vill en att hästen ska se ut när den böjs.

Flocken ❤️
/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar