Stall Vall

måndag 12 februari 2018

Hej o hå

Imorse vaknade jag helt förvirrad när klockan ringde, måste ställt larmet fel, är ju helg, inte vardag.
Jag hade fel. Bara att hasa ur sängen och ta tag i mig själv.

Helgen har varit toppen, hunnit med dressyrträning, mer skräpslängning, sova i soffan till OS-kommentering, årliga storstädningen inför kinesiska nyåret (en praktisk tradition sen några år tillbaka) påbörjad genom att skura kyl/frys/ugn m m och en uteritt med Karin och Zia.

Träningen slutade kanonfint från att ha känts som hej kom å hjälp mig i början. S var inte med mig alls och det blev moment 22 av att försöka komma ner i sadeln och kunna rida ordentligt.
Kändes som jag flängde omkring som en vante däruppe och var riktigt frustrerande eftersom vi haft jättefin kontakt på trekanten under veckan.
Där har jag fått komma ner i sadeln och hittat sitsen och kunnat känna efter ordentligt var jag har sitsen. Så det blev lite av en tråkig överraskning med all denna ofokuserade energi.
Men...som Anna så rätt påpekar i filmen nedan så tar det som vanligt en timme, sen är S redo och med mig. Så himla glad att Tina lyckades fånga oss på film i fina galoppen på slutet.
Tidigare i passet var jag nära att flyga av pga rekordhög bakutspark. Vet inte varför jag inte blir rädd, hade det varit på Sune eller nån annan häst så hade det satt spår i skallen på mig men inte med S.

Vi skulle vilja få ut nosen nån cm till men när jag ger henne lite mer utrymme så tar det bara några steg innan hon börjar rinna iväg igen så jag måste fånga upp henne.
I traven ska jag bryta av till skritt för att, när möjligt, endast behöva göra halvhalt och varva detta vid behov.
I galoppen är det lite lättare men som sagt så behöver hon sätta sig mer bak, få fram nosen och stanna hos mig utan att rinna iväg eller bryta av vilket kräver mycket tajming och korrekt sits av mig.
Älskar min lilla fina knashäst och älskar dressyr!

Mor 🐉 & son 🤪 - den ena luftigare bak än den andra beroende på
dag och humörHar fått en massa ny fin inredning i vårt showroom på jobbet.
Bra tajming med rejält rens på kontoret också inför nyåret 😉

Olivia har haft vinterdag i skolan och valde pimpelfiske ihop med kompisarna.
Karin och jag tog oss en halvlång runda igår, mycket skritt pga djupsnö och hård barmark på flera ställen men även en hel del riktigt fina galoppsträckor.
Zia växlade upp och gjorde allt hon kunde för att dra iväg i sin raketfart medan Karin höll igen och Starlight hakade på så gott hon fick. Jösses.

Fick även köra lite spontan skogsvård pga nerfallet träd. Karin fångade lite på film, lite självplågeri att kolla på för den som har svårt att se folk utföra ett arbete väldigt ineffektivt 😅 (jag blev varm och vi slapp ta omväg iaf).

 
 
Imorrn skos alla och S ska böjas och röntgas, håll tummarna för att allt ser ok ut!
 
/G


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar