Stall Vall

onsdag 21 februari 2018

Bästa av 2 världar

Lite deppigt är det ju att Starlight med största sannolikhet inte kommer kunna starta distans nåt mer, hon har varit fantastiskt rolig att tävla och känns som vi hört ihop på tävlingsbanan.
Dressyr är kul och väldigt givande att träna men efter förra pay and riden när det ballade ur och vi red en tokspänd ritt så är jag inte så säker på att dressyrtävlande kommer vara vår grej.

På söndag kommer vi iaf rida pay and ride på Sörmon, LB:1 som vanligt. Jag är inte jättepepp och har inga som helst förväntningar, mer än att vi nog kommer få rida fram ordentligt den här gången iaf. Men det är bra att träna på att komma iväg och jag kommer hantera det som att jag ska åka iväg och träna. Inget putsande, tvättandet o fixandet. Bara iväg och rida och hoppas på minimalt med bakutsparkar. Skulle ju vara kul om det skedde nån utveckling på avslappningssidan så vi slipper vara skämsekipaget varenda gång.

Distansen då?
Jo men Karin, Karin Karin Karin 😍 hon lånar glatt ut Zia åt mig som tävlingskompis så vi är faktiskt anmälda till T80 på A9 21/4. Jag kommer vara helt slut i kropp och huvud för Zia är a handful i jämförelse med Starlight, MYCKET energi som pushar på framåt jämfört med Starlight som skjuter den uppåt när hon inte får gå fram i sin fart.
Dessutom har hon världens kortaste hals så när hon bestämmer sig för att bocka så är det inte mycket kvar framför sadeln.

Men vi har 2 månader på oss att rida ihop oss och hitta ett läge där jag får bestämma farten utan dragkamp. Började i morse med 9 varv på trekanten och på slutet kunde jag faktiskt sitta ner i traven och gunga med riktigt bra, få henne att trampa under sig och stanna upp i svängarna när vi vänder.
Men jäklar vilket påskjut hon har 😅

Drömmen om att nån gång skaffa en liten en som jag får vara med och forma från start (häst alltså, INTE barn, de går ju inte att forma, det vet alla) lever fortfarande. Måste ju vara världens roligaste projekt. Så länge det går bra vill säga 😬

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar