Stall Vall

torsdag 11 januari 2018

Stall i dagsljus

Nu när vi är över på andra sidan vintern så känns det att mörkertröttheten är här. Vill inte gå upp på morgonen och är trött på att motionera häst i mörker. Same same varje år. Humorpoddar är tack o lov räddningen.

Igår skulle hästarna vaccineras och så passade jag på att få S sadel kollad när jag ändå var i stallet på dagtid så då fick jag lyxen att vara där i dagsljus. Veterinären hade ett återbud och kunde komma tidigare och sadelmakaren behövde bara lite snabb koll så var det klart så jag hann med en knapp timmes promenad i skogen med S också. Trampade mossa och samarbetade med att jag sparkade fram vatten under isen så hon kunde dricka. Gulligt va. När hästen stannar och börjar gnaga på en frusen vattenkälla så får en ju ställa upp alltså.

Jag hade tänkt helt rätt med att köra padd just nu och håller koll på när den behöver tas bort, skavet var en tillfällig grej efter långpasset med handhäst och nu är hon bara lite öm precis där.
Sadeln var i bra skick och behövde bara finjusteras i stoppningen lite på 2 ställen.

Jag passade på att kolla med veterinären ang rörelsestörningen och vi bestämde att jag känner av en längre ritt igen och bokar sen tid för röntgen. Hon är inte röntgad fram sen feb-2015, om jag inte minns fel, och det kan vara så att det är pålagring som spökar och visar sig när musklerna börjar bli trötta.

Det kan låta lite domedagstänkande men jag är rätt inställd på att det blir pensionering fr distansritt och som jag skrivit förut så känns det helt ok faktiskt, kan vi få ett gäng år med dressyr och vanliga uteritter så är jag väldigt tacksam för det.
Ser riktigt mycket fram emot att fokusera på dressyren och så fort sadeln kommer tillbaka så jobbar vi igång igen efter två lugna veckor.

Gosan snosade hår en stund innan vi gick in från hagen ❤️ 
Tidig em i stallet innebär hemmakväll = tv-maraton med Andreas, just nu har vi fri månad hos Viasat och matar Seinfeld-säsonger för fullt.Skulle rest bort i helgen men blev inställt så det får bli mkt stall på hemmaplan istället, Karin visade sig ha lunginflammation och medicinerar för fullt men hon får nog vara bannlyst från stallet ett tag framöver med sina stackars pingislungor.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar