Stall Vall

onsdag 3 januari 2018

Härligt avslut, ok start

Ja då är vi över på andra sidan då. Öppnar nytt kapitel, slår upp nya fönster, försöker att börja varje datum i arbetstidsregistreringen med 18, inte 17, o s v.

Avslutade 2017 med att underbart dressyrpass för Anna på nyårsafton. Starlight var så duktig.
Jag fick tänka tvärtom vilket inte är det lättaste för en inrutad hjärna och förklarar nog också en del av den förvirrande känslan tidigare.
Nu var det mer ställning till höger i höger varv och mindre i ställning till vänster i vänster varv som gällde för att få till spårningen. Och så kämpade vi på med de förvända galopperna.Stackars Karin har varit helt däckad i influensa sen förra veckan så på nyårsdagen red jag ut själv med skimlarna på en långtur på 33,63 km i snitthastighet 9,7 km/h.
Har checkat av S några gånger på längre distans i höst och hon är stark och fin men på slutet av passen dyker det upp en rörelsestörning fram som sen är borta nästa dag.

På dressyrpassen och galoppträningarna är hon spänstig som tusan och det är inga konstigheter så det verkar vara distansen som stör, vilket ju är skit med tanke på vår inriktning.
Mina tankar för tillfället är att den (förmodade) sträckta muskeln fr i höstas fortfarande stör henne när hon går långt så jag arbetar utefter det så får vi se hur det ser ut till våren.

Hade Zia som handhäst och det funkade kanon förutom att min sits påverkas av pareringen av att hålla i en häst i ena handen. Inga problem så länge hon håller sig en bit bakom men det blir ju en del hallihallå, du ska inte vara där eller där osv så inte optimalt under en sån lång ritt i alla gångarter och inte när S har skavkänslig vinterpäls vilket syntes när vi kommit hem. Var ett skav på ena sidan på ryggen som inte varit förut så hon får vila från sadel under resten av veckan.

Allt som allt med detta så har jag avanmält mig från A9 och så får vi se hur framtiden blir. Tack vare att hon känns så stark och härlig i övrigt så tar jag detta med ovanligt mkt ro.
Hon blir ändå 16 år i år och har diverse skador i bagaget så om vi istället får nöja oss med dressyr och sånt skoj så är det helt ok. Och visar hon sig fit for distansfight sen så är det bara bonus. 
Idag har jag och Karin känt varann i 5 år.
Vilken lycka att vi blev ihopmatchade av min granne <3

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar