Stall Vall

torsdag 9 november 2017

Tidiga morgnar

Imorrn räcker det med att ställa klockan på 6.30, kommer kännas som rena sovmorgonen efter de tre senaste onödigt tidiga morgnarna.

I tisdags var jag på Göteborgskontoret över dagen och åkte med 6.13-tåget, den här gången gick det iväg som det skulle. Var riktigt avslappnat o gött. Hemåt 17.15 var det lite mer av ett boskapståg, personen mittemot mig envisades med att ha sin resväska mellan oss, den tippade omkring och hade sig. Skitdrygt men jag orkade inte annat än titta irriterat på mänskan när den då o då krockade med mina ben.
Nån klev på och stank riktigt inpyrd gammal rök så jag fick kväljningar men stanken späddes ut efter ett tag, eller så stängde näsan av. Jag kollade på Netflix och zonade ut nästan hela vägen hem.

Kommer pendla till Götlabörg ca varannan vecka framöver men åka i mer normal tid på morgonen och jobba på tåget. Kul och givande med omväxling.

När jag kom hem hade Olivia pusslat klart jordgloben,
Givetvis saknas EN pusselbit. Goddamnit.
Misstänker att Sally lekt bort den 😏
 
Har även dragit med mig gullungarna i Svenska Hollywoodfruar-träsket.
Tur det var sista avsnittet i tisdags så de inte blir helt korrupta.
Onsdag och idag var det självförvållad tidig uppstigning för att hinna med ambitiöst dressyrnötande.
Igår kväll var nämligen Karin och ett gäng härliga distansryttarkompisar hemma hos mig och åt mat och pratade om allt mellan #metoo, distansrittskurser och Blondinbellas Saudiarabien-skämsjippo till Fridas egna Qatar-äventyr. Så då hann jag inte rida på kvällen.

Och ikväll har jag varit hos Madde på Sylvias Hälsovård och fått en kombo av Dorn- och massagebehandling och då ville vi inte chansa på att jag skulle rida efteråt och ev göra Maddes fixande av mig ogjort. Jag var ovanligt spänd i kroppen och det stämmer bra med hur jag känt mig senaste veckorna, inte alls avkopplad trots att jag egentligen inte haft det stressigt. Men det har varit en hel del resande och sånt som gjort mig extra på tårna o spänd.
Fick akupunktur på vissa ställen och det hjälpte massor. Har även fått magnetplåster i öronen som ett test, är Maddes försökskanin nu 😁👍🏻 

Gårdagens pass på ridbanan gav en fin känsla av S men jag fick inte riktigt till det ändå, kom inte ner i sadeln ordentligt och halkade omkring. Skitstörigt för det kändes som jag hade det inom räckhåll men utan att nå fram. Jag hade tagit ett par andra ridbrallor och hade dessutom termoleggings under men inte dragit upp allt ordentligt. Resulterade i att byxgrenen kom för långt ner och hindrade mig att sitta djupt i sadeln.
Imorse tog jag de vanliga och inga värmande leggings under (väldigt självuppoffrande viking!) och se på fan, vi lyckades få till de absolut bästa övergångarna fr galopp till trav i slutet av diagonalerna nånsin. Den känslan när vi bryter av och S stoppar upp och travar på UTAN att forcera fram i hörnet, WOW!! Nu vet jag hur det ska kännas och ska "bara" få in det i våra muskelminnen.

Sötisen. Karin o Oskar har stolpat upp och fixat gräsdelen bakom
gödselstacken och öppnat upp så de kan gå till vindskyddet plus
öppnat upp en gång mellan sanddelen o gräsdelen som aldrig varit
öppen förut. S var så söt när hon gick igenom i början, typ ööh hur
gick det här till, hur hamnade jag här. Gulle.
En kan även äta sig igenom gången.

Granatäpple är en dramatisk frukt (är det en frukt?)
 

Vackraste, finaste, underbaraste, smartaste o snabbaste bästa hästen ❤️
Tidsomställningen har varit en fördel under de två morgonpassen,
hunnit bli ljust medan jag ridit.
Asså, vilken skillnad det blev efter att S blev klippt, nu svettas hon nästan ingenting på resten av kroppen.

/G


2 kommentarer:

 1. Men uuuusch jag får typ panik när jag läser om tågresan, haha! Kollektivtrafik är det absolut värsta jag vet för jag klarar verkligen inte av när folk är inne i mitt personliga space.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fy fn vad jag hellre kör bil egentligen men just till Götet är det såå mkt smidigare m tåg. Vårt kontor ligger så nära stationen så en ser den från entrén.
   Och när en väl sitter på plats o allt rullar på som det ska så är det tacksamt att slippa köra ändå. Lite sporadiskt pendlande blir nog nyttig KBT för mig 😅

   Radera