Stall Vall

måndag 6 november 2017

Hej hopp hubertusjakt

Jag har träningsvärk. Träningsvärk p g a 4h studsbollsridning i mestadels skritt i lördags.
Istället för kurs (som blev inställd) så tuffade Starlight och jag iväg på Hubertusjakt i Kedjeåsen, utanför Karlskoga, i lördags.

I klassisk Görel-anda så beräknade jag restiden helt fel, fick för mig att det tar 1h att köra dit men det är ju utan transport så det blev lite skämsigt stressigt på slutet. Här är Carro Pont så snäll och låter mig göra iordning hos henne och samrida bort till samlingsplatsen och så har jag inte ens vett att komma i tid. Hon och medryttaren var så gulliga och oberörda men ändå, jag får ju skärpa mig.

Det var ett blandat gäng som var med, stora halvblod blandat med islandshästar m m. Och så 5 st distansrittsekipage. Starlight var som vanligt überladdad och sprang på stället varvat med div bakutsparkar av frustration.

Det var mestadels skritt varvat med kortare travsträckor så hon fick inte nån chans att pysa ut energin ordentligt och då blir det en ganska oskön ritt för mig. Sällskapet var däremot himla trevligt vilket vägde upp. Totalt blev det 31 km för oss eftersom vi även red t o r till Carro.
S kändes fantastiskt fin i traven, väldigt mjuk och lätt i kroppen och distansen är den längsta vi ridit sen sträckningen på Rökulla. Visserligen en väldigt lugn "slinga" men med tanke på att hon mestadels taktade sig igenom den så jobbade hon på en hel del ändå.

På hemvägen skuttade 4 distanshästar över hela vägbanan helt uppe i varv och redo för nästa slinga efter att ha värmt upp i 4h. Vältränade knäppskallar 😅

Fr trädet: Carro/Kamma, Marie/Womack, Lena/Wille och jag/S.


Carro servar Maries hembakade after eight-muffins. Niiice 👌🏻

Så klart skitdryg i pausen efter 18km, stå still och vila är för rutinerade
EM-hästar som Lenas Wille. Jag tittade avundsjukt på när han stod
och tuggade hö halvsovandes medan jag parerade S som hetsätandes
höll koll på allt som hände runtomkring samtidigt som hon trampade
runt och inte stod still en sekund.

Obstinat skritt... Fast jag är bevisligen glad ändå.
Är såå nöjd att jag tog tag i klippningen i fredags innan soffmyset. Hon blev så jäkla fult klippt av mig förra året så förväntningarna på årets prestation var låga men jädrar alltså, jag var både snabb och fick till det riktigt snyggt (med mina mått mätt alltså). Starlight var som ett ljus, lite vaket fladdrande låga men chill. Duktig ren.

Hörselkåpor är the shit för att slippa få tinnitus.

Titta, det har snöat!
Så himla skönt för henne att slippa blir sjöblöt, blir verkligen stor skillnad.

Igår tränade vi hemma hos Anna, Karin var bortrest så vi körde ett solopass vilket är nyttigt ibland.
Så himla nöjd, det blir jag ju iofs jämt men åh vilken pärla S är och igår extra mycket.
I traven jobbade vi mycket med öppnor och jag fick rida 3 volter på varje långsida med öppnor emellan och tänka lite öppna även i volterna. Var väldigt bra för vi behöver träna på 10-metersvolter som är med i programridningar. Bonus.
Vänstersidan är lite svårare så där måste jag tänka på att lämna ordentligt med plats åt högerbogen.
Ridning är så svårt att återge i skrift så jag ska inte ge mig på det, får vara glad att jag blir bättre och bättre på att hitta rätt känsla uppe i sadeln. S är ju väldigt tydlig och oförlåtande så det märks väl när det blir rätt. Och när hon tycker jag är en obalanserad bänghjärna som ger konstiga signaler.

Anna tyckte att hon aldrig sett så bra galopp hos S tidigare så då kunde vi höja ribban lite. Det var lite jobbigt och ryttaren måste ju få ihop sig själv också men oj så bra det blev.
Det blev lite åsikter fr S och det är ok, tittar man bakåt på alla steg framåt vi tagit så är det massor av saker hon haft åsikter om tidigare som idag är borta. Så lätt att glömma sånt.
Vi har verkligen utvecklats massor ihop, fasiken vad kul det är.

/G

 

2 kommentarer:

  1. Haha, så söt hon är! Klart man måste ha koll på omgivningen, liksom! ;)

    SvaraRadera
  2. Jajemen, man är väl arab va, vaken o alert då va 😁😅

    SvaraRadera