Stall Vall

torsdag 2 november 2017

Grovplanering

Det är total pepp o glädje att lite löst planera tävlingssäsongen 2018 när man har en häst som känns überstark och inte vill sluta springa.
Starlight var så taggad i ridhuset igår så det var svårt att sitta still i arbetstraven men samtidigt var hon ändå lyhörd och full med ork att trampa under sig. Öppnor går riktigt fint nu i båda varven och ger en bra fingervisning om lösgjordheten inför andra träningsmoment under passet. Skänkelvikningar funkar mycket mycket smidigare och mer protestfritt i traven.

Eftersom vi ska till badhuset i em så red jag ut på S imorse, 1,5h och 15 km och hon ville inte sluta springa. Pigg, lite sprättig men härligt stark. Snart ska vi ta oss en 3-milatur så hon får ladda ur lite mer.

Mina tankar kring nästa säsong ser lite löst ut så här tills vidare:

Feb - A9-ritten CR40 (om underlaget är roligt - dvs snö eller mjuka grusvägar)
April - Sämsholmsritten T80 (gillade banan som tusan i våras så skulle gärna vilja testa 80 där)
Maj - Vasaritten T50 (back to the crime scene och kanske våga rida för vinst igen)
Juli - Laxåritten T60 (lagtävling, en ny grej som körs men vet inte om man får komplettera inom olika klubbar i samma distrikt, Karin o jag är ju ensamma distansare på Sörmon)
Aug eller sep - Simlång eller Rökulla T120 (är jäkligt sugen på revansch på Rökulla men med bättre reseplanering, får se helt enkelt hur säsongen ter sig)
/G

2 kommentarer:

  1. Ibland är det hopplösa med sin sprudlande energi de små liven, men tusen gånger hellre det än en gammal segis. :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen, älskar hennes energi även om den innebär ökar på ev huvudvärk pga hårda studsstötar 😂🙃

      Radera