Stall Vall

måndag 16 oktober 2017

Det ser iaf bra ut i mitten...

Tävlingssäsongen för 2017 är över för mig och Starlight och resten av året blir det dressyrträning blandat med varierande typer av uteritter, tömkörning m m.
På TDB så visas ens fem senaste resultat och de tre i mitten ser ju väldigt trevliga ut medan de andra två inte ramar in det så snyggt. Hela 2016 försvann ju så därför ligger dressyrresultatet fr hösten 2015 med på listan, ett litet taffligt men lärorikt försök i dressyrvärlden.

Nåväl, vi gjorde 3 riktiga bra tävlingar i början av säsongen men sen fick vi tyvärr inte chans att se om vi kunde prestera ännu mer, varken i distans eller dressyr. Hoppas på att 2018 blir ett jämnare år och att vi får lyckas med att utmana oss på T120.
Tävlingsterminen 2018 i distansritt kommer ut 1/11 så man kan börja önskeplanera.
Tack vare godkänd 50 och 80-ritt i år så har Starlight kvar kvalningen för nationell T120 men om det visar sig vara dåligt med nationell sådan nästa år så behöver hon en godkänd T80 före 20/5 så vi är kvalade för CEI80 (internationell) och kanske kan gå den vägen. Men hoppas på att slippa det.
Onödigt att rida betydligt dyrare internationell ritt när vi ändå inte tänkt starta T160 nån gång.

Anyways, i lördags tränade vi för Anna och Starlight var i fin form. Lite tjurigare i starten, typ sluta säg åt mig vad jag ska göra, för att sen bli mjuk och samarbetsvillig, till att sen tycka att jag var jättedryg som skulle peta in vänster bak in under magen mer i vänster galopp. Men oj vad bra det blir när hon gör det.

Jag fick rida mycket öppna och jösses vilken trav hon får när man går ur öppnan, det är som att hela hon bara YES vad lätt det var att trava genom hela kroppen när jag slipper krångla till det.
Det är klart svårare i höger varv i trav men tvärtom i galoppen, där var vänster myyyycket svårare.
Nu har vi läxa att träna på, konkreta saker, det gillar fyrkantiga Görel 😁

Anna och Zia tränade för första gången och var jättenöjd.
Var himla skönt med Annas ögon på oss för första gången sen sträckningen, nu känns Starlight checkad på alla tänkbara sätt och jag kopplar av tillfälligt.

Det hjälpte inte igår vid uteritten dock, jag letar ständigt efter ojämna steg och tänker att NU nu kändes det konstigt och sen nä, det var inget, men nu då, nu är det något, nä nu känns det bra.
Suck, undrar hur länge det kommer kännas så svajigt.

Karin tränade också i lördags, med Sune i nya sadeln, och de hade sitt absolut bästa dressyrpass nånsin, helt underbart! Vi red ut ihop igår för första gången på evigheter och han var pigg, lite busig men kändes stabil. Efter all osäkerhet kring honom så är detta helt fantastiskt 😍

Blev mörkerritt så vi slapp dela skogen med älgjägarna.
Pannlampan jag köpte har hittills inte imponerat, testat den 2 ggr och båda gångerna slocknar den i starkaste läget efter knappt 20 min och med svagaste orkar den inte ens 1,5h.
Har reklamerat och de ska skicka nya batterier för att testa om det hjälper, den ska hålla betydligt längre än så säger de. Håller tummarna för när den lyser som den ska så är jag riktigt nöjd.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar