Stall Vall

torsdag 19 oktober 2017

DĂ€r satt den 😍

Hoppsan vad dagarna snurrat pÄ fort den hÀr veckan dÄ. Var pÄ konferens tors-fre och sen var Karin bortrest i helgen sÄ jag red bÄde Starlight o Sune sÄ tiden har gÄtt racerfort.

NÄnting annat som svept över Sverige och piskat upp damm och en massa förtryckt skit Àr #metoo-rörelsen.
Flera mÀn i media har avslöjats vara riktiga krÀk som bl a sexuellt utnyttjat, antastat och minst en av dom vÄldtagit kvinnor. Detta ska ha pÄgÄtt under en lÄng tid och det Àr mÄnga som behöver stÄ till svars för alla mörkningar. TV4 ska t o m ha betalat en kvinna 250 000kr för att vara tyst.
Det Àr riktigt jÀvligt men inte förvÄnande alls. TvÀrtom kÀnner jag en stor befrielse och hopp om en framtid dÀr kvinnor vÄgar outa de Àckel som tar sig friheter.
Alldeles för lĂ€nge har kvinnor varit tysta och kĂ€nt skam istĂ€llet för att vĂ„ga outa förövarna. 
Äntligen kan kvinnor bli trodda. Jag Ă€r exalterad!

Nedan följer veckan som gÄtt.

I mÄndags tog Karin o jag en promenad, S fick testa equicore-schabraket för första gÄngen.
Hon tog gummibanden med ro, gick med korta avvaktande steg först bara.


PÄ onsdagen red jag Sune för första gÄngen pÄ evigheter, han var superpigg och hoppade jÀmfota uppför slutet pÄ backarna i sandgropen som vi klÀttrade omkring i. Höll pÄ att ramla av nÀr han plötsligt brallade till som ett jÀttekanin pÄ steroider.
Svettigt 🙃

Borde jag anat redan vid trÀnsningen, han var som en elvisp i huvet. Luggen fastnade överallt.

Torsdag morgon dressyrade jag och S pÄ ridbanan innan jag Äkte till TranÄs för konferens.
Hon var lite tjurig först men blev nöjdare o nöjdare och tamejtusan om det inte gick bÀttre med öppnorna i vÀnster galopp.PÄ lördagen red jag först S pÄ en tur över utkiksberget. Ville rida sjÀlv sÄ vi bÄda fick fokusera pÄ varann och jag verkligen kunna kÀnna stegen efter all osÀkerhet.
Vi var ute ca 1,40h o 15km och hon kĂ€ndes fin hela vĂ€gen och sprang upp fint efterĂ„t. Äntligen!
Hon var JÄTTEpigg och höll pĂ„ att bralla av mig i skritt nĂ€r nĂ€stan kommit hem. 
Direkt efter red jag nÀstan samma runda fast en mer kuperad med Anna, Zia och Sune. Supermysigt, Sune var ganska pigg o brallig men funkade helt ok.


Och sĂ„ var vi framme vid söndagen. 
Först en tur pĂ„ ridbanan m Sune. Inget brallande men springig och lite tittig sĂ„ inte lĂ€tt att fĂ„ honom att varva ner och jobba i lĂ„g form mer Ă€n glimtvis. 
Jag fick jobba hÄrt.
Sen Ă„kte jag och mötte Helena pĂ„ HannĂ€s och dressyrade S dĂ€r. Saaatan vad pigg hon var. A bit crazy men vi fick till nyttigt jobb. Bl a öppnor i galopp och lite förvĂ€nd galopp. 
Hon var pÄ som tusan men blir tack o lov inte stark i bettet sÄ det gÄr ÀndÄ att arbeta. Sitta ner i traven var inte lika lÀtt dÀremot. Avslutade med att hon fick galoppera av sig ordentligt i bÄda varven.
MÄste klippa henne nu, lurvig som en isbjörn och blir svettig pÄ nolltid.
Nu ska jag sova, imorrn mĂ„ste jag upp till jobbet tidigt som tusan för att hinna frislĂ€ppa alla nya artiklar som slĂ€pps imorrn. 

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar