Stall Vall

söndag 24 september 2017

Lite mera fart

Känslan av att stå och stampa med Sune har funnits med ett bra tag. Känns som vi tar ett steg fram och tio bak ungefär typ hela tiden. Han är 6 år och vi är väl på en 4-års nivå. Det är egentligen helt okej, jag har inte bråttom och jag tänker i perioder helt bort honom som distanshäst, ens på väldigt låg nivå. Vill bara att han ska funka som ridhäst och att han ska stärka sig och må bra. Att vi kan ha lite roligt ihop.
Men allt sammantaget har gjort att jag stundtals verkligen tror att det är nåt riktigt knas med honom och att det nog aldrig blir bra. Efter Norgetrippen fick jag nytt hopp och det kändes bra de första veckorna. Sedan började jag tycka att han såg rätt trist ut igen och när jag provade att rida kändes det skit. Men jag hoppas och tror att ridningen beror på sadeln och Anette kommer ut och provar ut en ny sadel nästa vecka. Om vi hittar en som passar då.
 
Som tur är tog jag en lektion för Anna med Sune i söndags, jag tömkörde och hon gav mig en massa bra tips. Fram för allt att jag måste be honom att gå fram ordentligt.
Jösses vilken skillnad! Vilken häst! Jag har varit så rädd för att han ska gå i obalans och göra illa sig igen att jag inte alls vågat driva på honom.

Gick att se hur ryggmusklerna spelade när han jobbade på framåt och slappande av. Och Anna tyckte att det hänt mycket med Sunes kropp. Så nu känner jag hopp igen och tror att det kommer bli bra. Får väl se hur länge det håller i sig...
 
/Karin 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar