Stall Vall

fredag 22 september 2017

Hurra!

Tänkte döpa inlägget till Årets resultat efter en titt på TDB och övertygelsen om att årets tävlingssäsong tog slutet i lördags. Men efter dagens veterinärkoll så raderade jag glatt den rubriken för än finns det hopp om en dressyrstart innan årsskiftet.

Älskade hästen var nämligen ohalt på böjprov och volt men var ovillig att springa i höger varv och visade tydligt obehag i området bakom bogbladet på höger sida. Så allra troligast har hon sträckt sig på banan. Inte överbelastad kotled alltså.
Skruttan då. Nu blir det metacam i 5 dagar, promenadvila och sen får ET-Cilla gå igenom henne och sen ska hon förhoppningsvis få komma igång igen. Och hon får gå ute med kompisarna igen istället för egen hage.

Typ bakom frambenet och uppåt visar hon obehag.

JAG ÄR SÅ JÄÄÄÄÄLA GLAD!! Har varit så övertygad om att det var kotan som spökade eftersom det var just höger fram så var helt säker på att vi hade några veckors konvalescens och sen långsam igångsättning framför oss och nu blev det inte alls så.

Nu kan vi se fram emot en härlig vinterträning, det kommer skrittas, klättras och dressyras en massa. Och så lite konditionsturer på det, beroende på underlag.

Fina fina FINA och vältränade häst <3
Vårt mål på att nå 1000 tävlingskm på Starlight uppnås tyvärr inte men jag får väga det nog 2 placeringar istället, 5:a på A9-ritten (i ärlighetens namn är den både min o Karins) och en fantastisk förstaplacering på Vasaritten. Inte illa alls faktiskt. Och att nu veta att det inte var återfall på kotan gör att det känns riktigt bra inför nästa år.
 
900 km totalt varav 360 km med Karin innan hon skadade sig 2009.
 
Mitt andra mål var ju godkänt resultat på en dressyrtävling men som det ser ut så får jag vara glad bara att komma till start. Vi tappade ju ca 2 månader i somras och några veckor nu och hon är ju inte den lättaste dressyrbanehästan, lilla sprallbrallan, så vi får helt enkelt se vad vi kan åstadkomma.
Kan vi få över 55% så får jag vara nöjd.
 
Imorse var jag och bytte hormonspiral, utan att nästan svimma den här gången (var riktigt jobbigt sist, för 5 år sen, så var rätt osugen på att göra det igen), fick ovan underbara besked om Starlight och snart kommer Carro hit och stannar hela helgen.
 
Toppklass! (Bonusfamiljen - bra serie!)
 
 
/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar