Stall Vall

måndag 11 september 2017

En grind till

Sådärja, nu är vi inne i tävlingsveckan. Äntligen!
Ryttarmeddelandet är publicerat och planering inför avresan på fredag lunch är i full spinn.

I lördags tog jag och Valls tillskott, medryttaren Anna, en tur med två varv över utkiksberget. Starlight hade energi så det sprutade ur öronen så hon skvätte för allt möjligt, Zia var tokpigg och ville springa springa. Mest jogg och skritt men kände lite på galoppen också, den gillade Anna.
Zia har en fantastisk galopp. 2,20 h var vi ute, distans eller tempo har jag ingen koll på för jäkla endomondo-appen har plötsligt slutat visa annat än tid. Stupid app.

Hej Anna!

Sune har provsmakat på Anna och godkänt.
Igår morse dressyrade jag på ridbanan, var nån mänska ute på åkern och grejade med små flaggor så S hade väldigt svårt att fokusera bitvis men hon kändes fin. Kollade sen när Anna provade Zia på ridbanan för första gången. Stackaren fick full publik när det plötsligt parkerade ett gäng bilar precis utanför staketet. Tydligen hundfolk som skulle spårträna så det var därför det varit annorlunda aktivitet på åkern tidigare.
Hon fick iaf känna på Zia, spring-Zia framförallt, och det kommer bli finfint. Träna för Anna ska hon få göra också.

Efter morgonträningen kom ET-Cilla och gick igenom alla tre hästarna. Starlight är i godkänd tävlingsform och till min glädje poffade hon inte ens i knäna fram. Bara lossa lite i ländryggen som vanligt och lite uppmjukning i vänstersidans hals o bog, en sån där grej som uppkom i samband med förra årets boxvila (när hon var tvungen att äta ur hönät, misstänker jag).

Det är asjobbigt att stå stiiiill! Kliar i hela huvet.
Som sagt, se nedan klipp.
 


Det känns riktigt bra även om det är lite läskigt och konstigt att rida så långt. Om vi får rida alla slingor så innebär det en veterinärgrind till mot vad vi tävlat hittills. Förutom förbesiktningen så kommer vi alltså besiktas 3 ggr plus målbesiktning. Totalt 5 besiktningar. Hej anspänning.

Djupa andetag och ta det lugnt, inte bränna ut oss, lugnt och fint och tappar vi det mentalt så är det bara att hoppa av en sväng, promenera/jogga och sen på't igen.
Vi är tre i klassen, får se vilket tempo de tänkt hålla, men lite sällskap till o från kommer vi nog ha, även från de andra klasserna.

Nu räknar vi ned med promenad och lite prylinventering idag, imorrn nya skor m sulor och rengöring av utrustning. Fick nyss reda på att vi kommer få ha vilområdet vid transporterna så det underlättar mycket, betydligt mindre bärande och vi slipper krångla med tält.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar