Stall Vall

söndag 20 augusti 2017

Rörlig

Asså, vicken distansrittsvecka Sverige haft!
Först EM-brons för laget och sen har två andra svenska ryttare vunnit andra tävlingar ute i Europa i helgen. Inspirerande!

Nåt annat som är inspirerande är helgens tokfina pass på Starlight. När häst är frisk och går fint så får jag en massa energi och orkar ta tag i andra saker också. T ex måla om den där fula lilla laxrosa toan vi har i källaren och få feeling och baka bullar. Sky is the limit sa Görel och däckade sen i soffan...

Igår tränade vi alltså för Anna. Vi joggade igång och kollade läget, Starlight var full med energi, troligtvis pga vinden och att det är svalare ute. Kan även vara att jag för ovanlighetens skull hade dressyrspöet med mig. Brukar glömma det annars och kan vara bra att ha för att förlänga skänkeln och nå bort till rumpan som ibland behöver petas rätt, den vill gärna komma in till höger.
Intressant nog så behövde jag inte göra det alls den här gången.

Oavsett så var hon PIGG och som Anna konstaterade under passet: du har fått en riktigt rörlig häst. Vad himla glad jag blev att få höra det, världens komplimang <3
Direkt vi joggat igång o checkat av så fick jag börja galoppera och uppgiften att tempoväxla, öka på galoppen tills jag får svar utan mothugg och varva det med en lugnare galopp. Efter några tydliga åsiktsyttringar i form att tjohon med bakdelen och jättearga öronvinklingar fram så fann hon sig i att svara med att öka istället. Avspänt och trevligt.

Förra träningen jobbade vi med att hon skulle bära sig själv bättre i vänstergaloppen men det syntes det inget av den här gången. Har varit duktig elev och tränat självständigt så det var skönt att det gett resultat.
Jag tror vi fått mycket gratis av att åka till körplanen och rida, hon har en helt annan framåtanda där som hon sen tar med sig till vanliga ridbanan.
Läxan till nästa gång är att träna diagonaler där borta, både trav och galopp och galoppdiagonalerna ska jag avsluta med att med en stor snäll sväng fortsätta galoppera i förvänd galopp.
Detta för att försöka få bort att hon knyter ihop sig innan hörnet där diagonalen tar slut och börjar stå emot.

Ett riktigt superpass och jag gick på moln efteråt.
------------
Vädret just nu är en förvirrande blandning av kvavt, kallt, regnigt, varmt, ösregnigt, mulet, strålande sol osv. Igår spöregnade det galet mycket fram tills ca 45 minuter innan vi skulle träna sen hann vattnet sjunka undan lagom tills vi skulle rida och fick toppenunderlag.

Idag hann vi nästan rida hela turen som hamnade på 22km och 2,19h utan regn, sen kom det en skur som gav sig rätt snabbt så jag hann cykla halva vägen hem innan det drog igång igen. Sen tokregnade det en stund under eftermiddagen igen. Och sen jättefint. Förvirrande.
Jag har haft turen att aldrig behöva tävla i skitväder så får se om jag lyckas tajma nåt längre utepass i regn. Annars kanske vi får en chock och deppar ihop ute på banan om det blir åska och drivis på Rökulla.

Dagens pass var iaf helt klart underhållande. Starlight och Zia var såå pigga, Karin red mestadels bakom mig och fick en hel del show att kolla på.
Starlight kanske tänkte att om vi tyckte hon var rörlig igår så ska vi få se på riktigt rörlig idag.
Hängde t o m löst en gång när hon gjorde ett jätteskutt åt sidan som jag inte var beredd på. Men även om det var lite skuttigt så var det mycket framåt, ingen broms. Jäklar vad hon matade på, som att hon vet att nu är det minsann ingen igångsättning längre. Hon ville vara först och körde inga fjanterier med att ligga och trycka i rumpan på Zia. Helt underbart, göttigt mixpass med en del klättring också.

Mina järnhästar!
Imorrn blir det promenad och tisdag dressyr. Är egentligen stalledig på tisdagar men bytte dag för på onsdag ska jag med Sörmon till ridsport-EM i Göteborg och kolla på hoppning, dressyr och undvika att shoppa onödiga saker. Saker som inte är onödiga är reflexgrejer, det behöver bunkras upp med så det ska jag kolla på.

Nähäpp, nu har nog färgen torkat hyfsat så jag kan limma upp tapet på en vägg, sen får toan anses vara klar. Ett sånt där renoveringsjobb som inte tål en närmare granskning så kommentarer av besökare därnere som t ex "oj, där har någon visst råkat slinta lite med penseln" kommer ignoreras.
Här har inte råkats nånting, här har inte orkats. Skillnad!

/G
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar