Stall Vall

onsdag 30 augusti 2017

Poddigt

Det här med poddar har ju funnits rätt länge nu men jag har inte orkat bry mig. Tror det beror på att de poddar folk nämnt mest är Alex & Sigges och Hanna & Amandas vilka är blajiga åsikts-mediakändisar som är helt ointressanta och har gett ordet podd dålig vibe för mig. Trots att jag veeet att det finns andra mycket mer intressanta poddar därute.

Men häromdagen såg jag på facebook att en distansryttare, Ella Jones, var med i en hästpodd och blev nyfiken. Och sen var jag fast.
Just nu varvar jag Ridsportpodden med Lainey Gossips "Show your work", det bästa ur två världar: hästsport och populärkultur.

Har på medan jag stallfixar och igår gick det så långt att jag lyssnade medan jag dressyrade.
Det var faktiskt ganska bra, jag red mer i nuet och inverkade bättre kändes det som. Däremot gillar jag inte att inte höra hennes steg. Lite som när jag själv springer, jag älskar att drivas framåt av musiken men vill höra min egen andning. Fast mest irriterar jag mig på att lurarna ramlar ur när jag springer. Det gjorde de inte när jag red.
Ska testa att rida med musik, kanske blir dans på riktigt (troligtvis inte).

Passet gick bra, började regna och blåsa upp när vi skrittat fram så det var ju inte så populärt men det höll inte i sig så länge som tur var. Hon var mycket mer positivt framåt när jag reglerade tempot i både trav och galopp så det verkar satt sig ännu mer. Red igenom Lätt B:1-programmet 2 ggr som avslutning och det gick väl ok men långt ifrån nöjd. Visst, stadigare i formen än tidigare men alldeles för många hafsiga vägar och övergångar, jag måste få ihop oss bättre så vi inte blir flängiga.

Zia har en tappsko som inte hunnit komma på än (var lite hovväggsbortfall så Karin vågar inte spika på en själv) så jag och Starlight har fått ensamträna senaste veckan. Nyttigt det med.
I måndags blev det en 2-timmars skritt och trav-runda med klättring över utkiksberget.
Och avslutade med att vada genom en väg av havre, knasigt värre.

Någon har tappat sin mat.
Imorse släppte jag ut och tömkörde S på ridbanan före jobbet. Fokuserade på att få henne att följa fyrkantsspåret i skritt och trav, hon vill ju gärna ramla in på volt så fort jag tappar greppet och måste fippla med tömmarna. Var roligare att tömma när jag insett mina svagheter och utgår därifrån.
Blir ju inte i närheten så fint som när Anna kör och på en väldigt basic nivå men hon blev väldigt fin när jag fick till det glimtvis. Tiden gick fort också så uppenbarligen hade jag kul fast jag inte är bra på det.

Torsdag-fredag ska jag på rolig konferens så då blir det vila i två dagar innan helgens tänkta dressyrträning och långpass. Törs knappt tänka tanken men just nu rullar det på riktigt gött.
Snälla snälla hästgudarna låt min häst (och jag själv och alla runtomkring) få hålla sig friska och hela länge nu.

/G 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar