Stall Vall

torsdag 27 juli 2017

Stor yta

Igår åkte jag och mötte Helena och Calle-fjordingen för dressyrridning och lite bruksträning på Hannäs Hästcenter.

Kolla sizen på körplanen, så stor så man knappt ser staketet på kortet. Långt därborta skymtar Helena som en prick.
Perfekt ställe att rida dressyr på på en häst som inte ska gå för mkt på volt i början. Vi kunde trava och galoppera långa sträckor utan svängar, t o m Lajtan som annars kan knyta ihop sig lite och inte vilja ta plats på ridbanan fick feeling här och tog ut stegen.

Efter några trav- och galoppintervaller med riktigt härlig känsla (det känns i princip som att vi tagit upp tråden där vi avslutade innan skadan) så skrittade jag en lång stund och gick ner till ridbanan där den öppna bruksridningsträningen var.
Helena o Calle tränade på lite blandade grejer och vi gav oss på presenning och filt med gamla vattenslangar på. Inte populärt alls, efter mkt fram o tillbaka, sidsteppande osv så hoppade jag av och ledde tveksam Lajtan över. Sen gick det att gå och stanna, väldigt kort, på "hindret".
 
Du kan gå över det där, matte.
Sen tog vi oss an en vagn där man ska rida intill och sitta av bakom en markering, leda fram hästen till en annan markering och sitta upp igen. Först ville Starlight inte gå fram till vagnen alls men sen gick det bra, iaf tillräckligt nära för att utföra uppgiften.
 
 


Avsittning

Förflyttning
 
Uppsittning
 
Mycket nöjt ekipage!
Vi avslutade med att gå mellan tajta koner utan att välta och sätta hoven på ett litet brunnslock. Det var som vanligt först läskigt sen okejrå. Det var inte sista gången vi var med på detta.

I förmiddags så red jag och Karin ut på skimlarna i 1,45 h, ca 15 km. Längsta passet hittills men med rätt mkt skrittpauser och en hel del trav blandat med galopp. Det lite svalare vädret har lockat fram den Starlight jag känner igen, full fart framåt, inga trötta oengagerade steg nånstans.

Det är helt ljuvligt att rida den här hästen <3
-----------------------
Så till något betydligt sorgligare. Vår lilla ponnytant Ice fick för ett par veckor sedan en rejäl fångkänning och tiden är kommen att säga farväl och låta henne få galoppera på oömma hovar i djurhimlen med hunden Måns, katterna Curry & Pluto och alla andra kära djur vi haft i våra liv.

Idag var Olivia med och borstade och sa hejdå och imorgon kommer hon att få somna in.
Vår snabba lilla röda som höll jämna steg med storhästarna när vi tränade ute i skogen.

Liten ponny med stor integritet <3
 

/G
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar