Stall Vall

torsdag 1 juni 2017

Övergångar och diagonaler

Ja nu ska det minsann upprepas. Muskelminnena ska matas med mjuka övergångar och någorlunda ökningar utan avbrott för tidigt på diagonalerna. Nöta nöta nöta och belöna.
Red på ridbanan i måndags, första uppsuttna passet sen Vasaritten och hon var riktigt fin (med våra mått mätt, goes without saying kan en tycka men jag skriver det ändå).
Lugn och arbetsvillig, inga kosparkar och på slutet kunde vi faktiskt få till några schyssta övergångar.
Ska nöta vidare med detta ikväll.Känner mig riktigt hoppfull över att vi ska kunna få till en värdeskapande dressyrstart senast i höst, kanske redan under sommaren. D v s en med bättre resultat än tidigare.
Ser ingen poäng med att ge mig ut och betala runt 400 kr för att starta om det hänger på ett halmstrå. Det är dyrt nog att tävla ändå och lägger isf hellre de pengarna på träning och väntar tills vi är redo.

Igår red vi ut en joggingrunda på 9 km i kvällssolen med skimlarna, åkervägen fortsätter vara grymt bra träningsunderlag för rakriktning och sitsträning, vad händer när jag rider lätt så här och kramar tygeln där osv. De vill gärna trava på väldigt friskt på hemvägen så det gäller att ta till vara på den energin och få dom att slappna av, söka sig nedåt och släppa upp ryggarna. Supernyttigt för alla inblandade.


Vad händer mer då - inte så mkt, alla är maskanalyserade och hade väldigt lite - lite, t o m Ice som hade massor förra våren. I samråd med veterinär så avmaskas hon ändå, pga ålder och med fånghistoriken. På söndag ska vi börja stolpa nya hagdelen, kommer bli toppen. När det är klart *svettig emoji*

/G

Update (eftersom jag ändå inte hunnit posta inlägget): dagens dressyrpass var det allra bäst vi nånsin gjort på egen hand. Är så nöjd och känner verkligen att vi just nu har rejäl medvind.
Vi får inte skada oss nu, det här måste få fortsätta utvecklas. Älskar ridning!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar