Stall Vall

söndag 5 mars 2017

Långsam långritt

...eller alla ridpass är verkligen inte roliga men alla ridvägar har sin charm.

Igår körde vi ett långpass då jag ändå inte ska tävla nästa helg och det varit plusgrader ett par dagar så det var mjukt i marken och inatt skulle det frysa på igen. Planering planering planering i detta härliga nordiska klimat.

Zia och Starlight var på såå tråkigt humör. Pigga men med handbromsen i, väldigt störig kombination. Starlight var totalt osjälvständig och skulle bara gå och smyga bakom Zia, som i sin tur tittade på ALLT och var mycket skeptisk till alltihop. Så hela vägen bort till Hertsöga gick som i sirap och jag tappade räkningen på alla gånger Zia plockade med sig Karin med 90-gradershopp rätt in i skogen.

Men på hemvägen, då var det minsann raketbränsle och en jäkla vilja att trycka på framåt. Starlights galopp (när vi väl kunde rulla på kontinuerligt) var ljuvlig, lätt och luftig. Vi red ihop 30 km på långsamma 3,40 h (ca 8km/h) så motionsmässigt var vi nöjda men underhållningsmässigt får passet 2 av 5 slitna broddar i betyg.

 
Innan vi skulle ta in skimlarna (som var längst ner i hagen) så släppte jag över Ice så hon kunde få hänga med Sune när vi var borta. Hon galopperade lugnt och glatt ner till de andra och de svarade med att dra igång värsta rejset upp till stallet och sen galopperade alla runt några varv innan jag fick kontakt med Starlight och kunde ta in henne. Jösses.
Annars har jag insett att smidigaste sättet för mig att få henne motionerad är att lämna henne själv i stora hagen medan vi rider ut på de andra. Hon galopperar då runt runt och gnäggar tills vi kommer hem igen. Sen får hon gå tillbaka till sin hage och få mat. Praktiskt!

Sprängt vare här. Grustaget på flygplatssidan har uttökat konstaterade vi.
Efter många timmar hyfsat nedkyld ute var det väldigt skönt med en varm dusch, sen åkte vi till Hemmakväll och köpte godis och när jag och Olivia kom ut till Andreas, som väntade i bilen, så hade han nyheten att han tagit fel på dag och kusin Williams kalas var lördag - inte söndag. Ooops. Hem fort som f-n, byta kläder (vi var visserligen nyduschade men som inte kloka ut i övrigt), hämta Emil och rulla vidare på kalas. Nämnde jag att Karin och Linda B skulle komma och äta mat hos oss på kvällen sen?
Hann kalasa och umgås en stund och fick sen skjuts hem av Andreas föräldrar så A slapp stressa iväg han också. Kommer hem, inser att ¤%"&¤#% , A har ju husnyckeln, för ovanlighetens skull. Så klart.
Stoppade skjutsen som precis skulle vidare och fick åka med en omväg hem till dom och hämta reservnyckeln. STRESS!
Tack för hjälpen :-* :-*

Wille fyllde 13 år. Tonåring!
Inte långt kvar för Olivia nu :O
Höll mig ändå rätt ostressad trots att det blev lite spontant påställt, var skönt att veta att det blev en sak mindre på söndagen, så det blev en mysig kväll med kompisarna. Först middag, babbel och sen fastnade vi framför Pitch Perfect på tv.
 
/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar