Stall Vall

torsdag 9 februari 2017

Där kom det!

Äntligen har Svenska Ridsportförbundet satt stopp för svensklicenserade ryttares tävlande i UAE (grupp 7). Hoppas det inte är väldigt tillfälligt och tandlöst beslut utan på riktigt nu.
Efter senaste tidens eskalerande avslöjanden om hästar som dör på banorna, doping, annat fusk och hästar som mystiskt försvinner efter tävlingar som de blivit uteslutna på (avlivade?) så kan man inte annat göra än att bojkotta tills det verkligen sker en förändring.

Vill poängtera att vi inte alls tror att svenska ekipage som åker ner ägnar sig åt ovanstående, tvärtom förstår och tycker vi att det är en otrolig prestation av häst och ryttare att klara av en sån utmaning.
Även om de är chanslösa för placering och det är en glorifierad clear round där du vinner prispengar bara du blir godkänd.

Genom sitt deltagande så visar man att man accepterar det sättet tävlingarna utförs på, även om man inte tycker det är ok att hästarna behandlas som de gör. Och ja, självklart håller inte alla stall på med fulspel och djurplågeri men så länge det är så utbrett och infekterat som det är nu så har vi inget där att göra. Vill vi få en bredd på grenen på hemmaplan så måste sportens dåliga rykte bort och sluta förknippas med ride and die-vansinnet.

Distansritt står för Att genomföra är att segra och Fit to continue, let's keep it that way!

Stall Vall


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar