Stall Vall

torsdag 10 november 2016

Träningsvärk

Joråsåatt, jag åkte allt till ridhuset imorse och fick till ett riktigt riktigt bra pass på mitt lilla kvicksilver. Ett sånt där ett där det börjar som det brukar, i mitten lite frustration (idag svårigheten med att sitta ner i arbetstrav och försöka ha kontroll över sitsen och inte hålla balansen i tyglarna) för att avsluta med en härlig känsla av att vi faktiskt kom ut på andra sidan lite bättre än innan.

Är inte helt lätt att rodda på egen hand men samtidigt är det nyttigt att rida, testa, känna efter, ändra sig osv i egen takt. Jag var helt ensam i ridhuset så vi kunde verkligen fokusera på oss själva. Det svåra är att veta om det är rätt, spårar hon verkligen nu och är huvud o hals där det ska vara.
En tid framöver kommer Anna inte ha möjlighet att träna oss så vi har fått titta på alternativ och nu har vi hittat ett som vi ska testa. Passande nog på Lovahagen så det blir i "hemma-ridhuset".
Första träningen är på måndag kväll, hoppas vi kommer gilla varann :)


Hindermaterialet i mitten var inget Starlight ville
kännas vid idag.
Medan jag var på jobbet så var Madde i stallet och knådade Ice och Starlight, den senare var lite träningsvärkig vilket är förståeligt för nu har vi ökat på galopperandet och dressyrat mer aktivt. Hon ska masseras med arnika vid sadelslutet och hållas varm, känslig över ryggen som hon. Hellre hållas lite för varm än för kall så nu åker vintertäcket fram. Jag har förresten också lite träningsvärk, bålmusklerna får kämpa nu när det ska gungas med balanserat i trav o galopp. Och parera bärandet av vattendunkar. Pust o stön.

Massage-selfie
Imorrn blir de vinterskodda och då kan vi äntligen rida på ordentligt ute igen, varit lite handikappade senaste veckan men för första gången har vintern verkligen tajmat med skoningstiden riktigt bra.
Och den här säsongen ska vi vara jäkligt på tårna med att byta broddarna innan de slitits för mkt.

/G


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar