Stall Vall

tisdag 26 april 2016

4 veckor

Dagarna rullar på, nu har det plötsligt gått 4 veckor av boxvilan och Starlight rör sig bättre o bättre. Igår lade jag om bandaget, som vanligt på måndagar, och nu tyckte hon det var superskönt att bli kliad och struken över benet. Det bara rasade av päls. Förra veckan när jag skulle känna igenom ev svullnader så var hon rätt rädd om sig men nu njöt hon bara. Tills hon tröttnade, vid omlindningen så var hon rätt klar med mig och lyfte på benet titt som tätt.
Hon och Ice är bra sura på varann så så snart S får klartecken att slippa linan så får hon flytta tillbaka till uteboxen. Då är de vägg i vägg men kan inte käftas med varann.

I helgen har vi hunnit med en 3-milstur hos Hanna på Brattforshedens underbara ridvägar. Transporten är därmed invigd av Sune o Zia och får hittills bra betyg. Låg bra bakom bilen och fräsch luft för hästarna. 

Tyvärr avslutades ridturen trist med att Sune i skritt snubblade så han nästan gick ner på knä och är nu halt :(
Förhoppningsvis en sträckning bara men så jäkla skittråkigt.

På söndagen åkte jag och barnen till pappa och fick kolla ringmärkning av fåglar, det har sina fördelar med en ornitolog och skogsnörd till far.
Emil med sin favoritfågel - Blåmesen.
Mesar är tydligen inte alls några mesiga fåglar utan kaxiga och ettriga som tusan.
5 st fåglar totalt fastnade i näten när vi var där men 4 var redan ringmärkta och noterades bara i statistiken.


Rödhaken - en fågel med snälla ögon.
Pilligt!


Jättepilligt.


Liten fågelsläpparfilm:


Innan vi åkte hemåt så hängde vi med in en liten bit i skogen för att kolla på en tibastblomma (buske?) som helt färgglatt blommade mitt bland allt beige o brunt runtom.

På vägen hem snöade det och igår morse var det ishalka på väg till jobbet, med sommardäck.

Kan vi få lite värme nu, tack!

/GInga kommentarer:

Skicka en kommentar