Stall Vall

tisdag 22 mars 2016

Vi skulle bara titta...

Man upplever ständigt nya saker och begrepp i hästägandet. Fångest t ex, det har ju eskalerat nu sen Ice fått det och varit i riskzonen tidigare. Nu är den här för att stanna, ständig oro för nya anfall.

Senaste dagarna har jag upplevt ett annat - trångest.

Tankarna på en egen hästtransport har funnits ett tag men det har funkat fint med att snälla Karin lånat ut deras vid behov. Så det har inte varit någon panik utan mer en känsla av att det vore skönt med ett eget och inte vara beroende av nån annan. Har stort frihetsbehov vettni, vill vara oberoende.
Oh yes, ett gigantiskt i-landsproblem. Men det passar bra i tiden för oss nu också för vi ska renovera en del hemma och kommer behöva både köra skräp och hämta hem virke och sånt. Så det blir ju inte bara för hästarna host host host.

Jag har kollat runt lite ett tag och vetat att jag har tre krav, boggie, alugolv och sadelkammare. Googlar man så hamnar man på hästforumsidor och oj, där finns det många som minsann vet precis allt om alla släp. Här har vi de inbitnas godispåse, många starka åsikter. Från väldigt mkt samma personer som tycker ofta och mycket om...alla ämnen. Hur man lindar ben, lastar häst, rider en volt och kratsar hovar. Pheuw, man blir helt matt.

Jag fick bl a lära mig att om man inte köper/köper antingen det eller det märket så är man en oseriös hästägare som inte borde ha häst. Oh snap, judging much are we. Gällande släptrådar så verkar de flesta vara några år gamla också och det har ju hänt en massa sen de åren så ingenting känns tillförlitligt. Så jag la ner det.
Och bokade en tid i söndags med Värmlandsvagnen i Kristinehamn. För den som inte läser hästforum så är alltså Värmlandsvagnen och Cheval Liberté det absolut sämsta och billigaste skräpet man kan köpa och hästarna dör direkt man ställer in dom i dessa släp, enligt trådar från 2013 och bakåt ungefär. Där ungefär samma 10 människors åsikter går i en loop.
Men Värmlandsvagnen går som tåget och skrattar förmodligen hela vägen till banken.

Vi skulle kolla lite bara, se vad som finns och få en känsla sådär. Kanske hitta nåt lagom begagnat i en vettig prisklass som vi kunde fundera på.
Tvingade med hela familjen på en söndagstur och bara det var ju mysigt, Olivias förhördes på svenskaläxan och vi umgicks sådär härligt gemytligt i bilen. Jag körde och kunde inte sitta och surfa på mobilen så det tyckte Andreas var väldigt trevligt hehe. (Inte hehe alls utan väldigt sorgligt egentligen, måste vänja mig av med allt detta slösurfande faktiskt.)

Nu är ju vi så j-la sämst och såna easy targets så det hela slutade med att om ca 2 veckor när byråkratin gått sin stilla gång genom Transportstyrelsens maskineri så ska vi åka dit och hämta vårt nya fina Cheval Liberté Gold First. Vem vet, det kanske hade varit bättre att vänta och köpa ett bättre begagnat av ett dyrare märke, vad vet jag. Vi valde sadelkammare och då är de lättsålda i andra hand så om det skulle vara så illa att vi inte är nöjda om ett par år (kanske ramlar isär och hästarna döööööör när garantin går ut) så får vi väl byta upp oss då.

Det känns i a f himla bra, det är Sveriges mest sålda släp sen flera år tillbaks påstås det och de begagnade som de hade på väg in i inbyte var redan reserverade så magkänslan säger ok.

Starlight kommer säkert vägra gå in i det för att det luktar nytt så jag får väl lägga in ett gäng bajshögar några dagar innan premiärturen.

Så här ser det ut iaf:

Den kommer göra sig bra på uppfarten...

Vi tog den med rullgardin som standard trots att jag tidigare tyckt att
gardin sett så rappligt ut. Men det var riktigt praktiskt, ingen tung
lucka som ska hanteras (bra för Olli) och den var gjord i ett oprassligt material.

Här kommer 2 hästar stå fint. Vi valde totalvikt 1800 kg
så vi ska kunna lasta 1035 kg vilket funkar bra med våra små hästar.

Wiiie, sadelkammare!!
Inga sadlar med hästsvettluktande schabrak fulla med päls i bilen mer.

Har beställt ett hösegel från Ridtights då det ska funka ihop med sadelkammaren
som tar upp plats inne i transportytan.
Ja som sagt, vi skulle bara kolla och jag har lite trångest, det är ju en big deal och man vill köpa rätt men det kommer bli bra detta. Om inte annat så kan vi köra en massa massa skräp i det.

/GInga kommentarer:

Skicka en kommentar