Stall Vall

lördag 27 februari 2016

Status Ice

Vår lilla ponnykanin var på Husaby igår och fick ta blodprov och röntga framhovarna. Det började inte bra då hon och Zia trots boxar bredvid varann INTE KUNDE SE VARANN och det blev ett saaatans gnäggande på ponnyn. Zia gnäggade också men inte i närheten så intensivt som Ice.
Störo. För ovanlighetens skull så var de i princip punktliga där borta så vi fick sätta igång snabbt men koll av Ice rörelsemönster som var ohalt på rakt spår men 1-gradig hälta på höger fram på böjt spår.
Sen blev det blodprov för att kolla cushing-värdena och slutligen en minidos lugnande inför röntgen.
Tack gode gud för hon var totalt odräglig och bufflig att hålla på med efter att äntligen fått komma ut ur boxen hemma och dessutom tappat bort sin trygga kompis.
 
Film med skriande Ice finns på instagram.
Så en slö Ice blev fotad på framhovarna och ja, tyvärr så har hovbenet roterat lite på båda och lite mer på höger. Vi har fått nytt antiinflammatoriskt utskrivet, Equioxx som ska vara mildare för magen, och det ska hon äta i 7 dgr (fr tisdag då det inte fanns hemma på Apoteket förrän då, var tydligen sån ny medicin). Pär tog sig tid (gulle!!!) och kom på eftermiddagen idag och plockade av skorna, backade tån lite (hon är ju nyskodd så var inte så mkt att spela med) och satte på kuddar vi fått från kliniken så nu har pluttan tofflor istället för springskor.

Tjusigt!
Dessa ska hon ha tills hon slutat med medicinen och då ska vi kolla hur hon rör sig, är det bättre på höger så tyckte veterinären att hon skulle skos igen så hon inte riskerar att slita hovarna ojämnt.
Så boxvila i runt 2 veckor till och sen en liten ruta i sandhagen. Tack o lov så är hon väldigt lugn på box. Hon äter hösilage och halm och tittar ut genom fönstret eller bakre stalldörren och gör inte mycket väsen av sig. Jag som trodde hon skulle nöta en cirkel i golvet av tristess.

Har ingen aning om hur det blir framöver men skulle tro att det inte blir nån som helst ridning för tidigast till sommaren. Vi får ta det som det kommer helt enkelt.

Zia däremot, som var den som var bokad från början för en vet check, gick igenom helt utan anmärkning. Kärnfrisk! Härligt.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar