Stall Vall

måndag 25 januari 2016

Jobba jobba joooobba!

Oj vad vi håller igång!
I lördags dressyrade jag på ridbanan, gick helt okej, tränade övergångar och Starlight var lika frustrerad och energisk som vanligt men hon har allt blivit starkare i galoppen. Trots snöigt underlag kändes det inte alls tungt när hon galopperade. 

Sen red Olivia på en megasuper-pigg Ice som trampade på som tusan i snön. Passade på att bli på tårna och vara rädd för grejer, t ex två skidåkare på åkern mittemot. Då brallade hon t o m, DET är ovanligt det. Olli höll nästan balansen men fixade det inte hela vägen och landade i snön. 17 avramlingen and counting. Hon hoppade glatt upp igen och körde vidare, Ice var alert men skötte sig nu iaf. Jag linade henne en sväng för egentligen hade Olivia tänkt träna balansen utan stigbyglar men det kändes ju inte så lämpligt. De fick träna på att galoppera på stor volt vilket var nyttigt, det ska vi göra mer när underlaget inte är så tungt för Ice. Till sist skrittade Ester av henne. Ester fyller 5 år i år om knappt ett år är hon lika gammal som Olli var när hon började på Sörmon :)

Det där hästhuvet alltså. Burr.
På kvällen hängde Karin och Ester hos oss och stannade på middag. Som Karin typ fick laga åt oss för hon hade skillsen vi saknade för att göra potatisgratäng. Blev jättegott och var lärorikt :D

På söndagen åkte jag och Karin med Starlight och Sune till A9 för en träningsritt. Blev 30km i 14km/h i snitt tillsammans med Frida och hennes Shaka. Supertrevligt och nyttigt, Starlight var riktigt skötsam, hade mest svårt att stå still innan vi red iväg. 


K a n  i n t e  s t å  s t i l l. M å s t e  f å  s p r i n g a.
 
Karin red 15 km tillsammans med ett gäng andra unghästekipage
så vi sågs inte under själva passet.
 
På vägen hem hörde en uttråkad Matilda av sig och frågade om några hästar ville bli ridna så plötsligt blev Ice och Zia också motionerade, strålande! Ice fick en runda bortåt galoppvägen och hade varit odrägligt pigg tydligen. Glad och pigg och "jätterädd" när snön ramlade grenar så hon var tvungen att bli ännu piggare.
*eyeroll*

Ser så oförarglig ut ibland så.
 
Var riktigt gött att se i kalendern att alla gjort något den dan, svårt att hinna med alla hela tiden. 

/G
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar