Stall Vall

torsdag 7 januari 2016

Dags att bli seriösa!

Vi har ju ramlat in i ett nytt år och därmed över linjen mellan vintervilan (som mer var lugnare träning ett tag, inte helvila) och vinterträningen som ska göra hästarna redo för nya tävlingssäsongen.
I tisdags fick Starlight och Zia gå det tuffaste galopp-passet sen kursen vi var på i slutet av oktober för S och för Zia sen NBM i juni. Vi körde 2 varv runt galoppvägen, totalt 22 km t o r varav ca 14 km är galopp.
Maxhastigheten kör vi vidare på med 18km/h och för somliga är det svårare att hålla än för andra (host host Zia). Jag känner direkt när Zia smyger iväg snabbare för då spänner Starlight till och vill haka på vilket slutar med att jag sitter på en bockmaskin.
Vi konstaterade att två varv är välbehövligt för även om de mentalt lugnar ner sig när man istället för att rida hemåt tar ett varv till, så har de mer än nog med energi kvar i kroppen. Galopprundan är kuperad så efter ungefär halva så blir t ex ett break med skritt nerför en lång backe och sen är det vissa kortare travpassager. Den är verkligen perfekt nu med snö på så man slipper skritta förbi stenkrossdelarna. Får snön ligga kvar ett bra tag nu så har vi finfina träningsmöjligheter.
Idag droppade kylan ner till runt -16 så vi tajmade verkligen fint med träning tisdags och sen vila 2 dagar. Starlight lyckades springa av sig en framsko också men hovslagaren har vägarna förbi på fredag så det löser sig kanon.

Så här ser tävlingsplaneringen ut i dagsläget.

2 april Pålsbodaritten CR40 - Uppvärmning för Starlight och delmål för Olivia & Ice.
30 april Finnerödjaritten PP30/20 - Sune & Karin kör sin första prova på. Heja heja!
17 april Simlångritten T80 -  Tillsammans med Karin & Zia. Tanken är att vi ska kolla av hur hästarna känns och om det finns ork för 2 mil till efter förhoppningsvis godkända 8 och så ska Karin kasta sig in i tävling igen. Första tävlingen = 80 km, lycka till med den träningsvärken :D
4 juni Härjedalsritten T100 - Årets utmaning, tillsammans med Karin & Zia har vi tänkt ta oss runt 100 km. En bra mellandistans till 2017 års mål, att genomföra 120km.
23 juli Laxåritten CR40 - Sune ska gå sin första CR.
27 augusti Billingeritten CR40 eller 50 - Här är det meningen att alla hästarna på Vall ska vara med. Hisnande tanke och oj så skoj om det går vägen för alla.
17 september Rökullaritten T80 - Ev Lag-SM, även denna tillsammans med Karin & Zia.

Så, en liten summering som det är tänkt i dagsläget:

Starlight - CR40/T80/T100/CR40 eller 50/T80
Ice - CR40/CR40 eller 50
Zia - T80/T100/CR40 eller 50/T80
Sune - PP20 eller 30/CR40/CR40 eller 50


Utöver distansterminen så har jag tänkt mig att jag och Starlight ska komma ut på några dressyrtävlingar. Målet där är att åtminstone få godkända poäng i LB1.

Vi kommer ha ett en del att göra framöver :)

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar