Stall Vall

måndag 21 december 2015

Julklappshoppning Sörmons RK 20/12-2016 - pigg ponny!

Igår blev det äntligen julklappshoppning för Olivia och Ice. För två år sen så skar hon upp ena knäet på gruset på skolgården och förra hösten så hade Ice varit skadad så hon hade nyss kommit igång ordentligt och det kändes som en onödig risk. Men nu så!
Min största oro var att hon inte skulle kunna lasta för att få hem igen så vi såg till att ha gott om tid och lastade flera ggr hemma innan vi åkte. Banbygget började 9 och sen var det bara att sätta sig och vänta medan små gulliga shettisar skuttade över 20 cm höga hinder, en del pigga, en del lite mer motvilligt.

Efter ett tag gick vi ut och gjorde iordning Ice, hon var rätt så skötsam, inte så bufflig som hon kan vara i såna här sammanhang. Vi tog en promenad i skogen och sen satte Olivia upp. Framhoppningen var lugn och sansad, de var bara några ekipage inne och Ice var cool. Till skillnad mot när Matilda skulle hoppa för 2 år sen (när Olivia fick ställa in) och det blåste storm så det prasslade i tältet och många hästar var halvvilda. Då flög Matilda av 2 ggr på framhoppningen har jag för mig. Galet. Ice brydde sig inte alls om de andra hästarna, inte förrän det kom in en större, vit häst i tältet. Då blev det vääldigt mkt gnäggande och hon ville springa efter och vara med den. Hon måste ha trott att det var Starlight.
Lite uppladdningsfika.
Till slut blev det inte ett dugg nervösa barnet pirrigt i magen ändå.
Ja Ice, idag är du en ren. Det kanske känns lite förvirrande
men just go with it så blir det bra ska du se.
Till slut blev det Olivias tur och tillsammans med ridskolehästen Curt så gick vi bort till ridhuset. Medan Curt snyggt och säkert hoppade banan med sin lilla ryttare så stod vi i ena hörnet och väntade. Sen var det dags. Olivia hade sin plan klar, trav i svängarna så det skulle gå lagom fort. Ice hade också en plan. Hon skulle vinna hela skiten och klippa banan i omhoppningstempo. Tjohoo!

De tog hinder efter hinder och även om det gick fortare än planerat så såg det kanonfint ut, Ice hoppar så bra, nuddar inte en bom. Några galoppsprång efter sjunde och näst sista hindret så snubblar Ice till lite och plötsligt sitter Olivia på hennes hals istället för i sadeln men hon lyckas hoppa tillrätta och ska rida vidare men då skakar den tjockpälsade svettiga ponnyn på sig som en hund och Olivia tappar den lilla balansen hon fått tillbaka och dråsar av. Med träns och renhorn i handen. Hoppsan.
Jag börjar gå bortåt för att möta upp Ice men då börjar hon trava med nätta bestämda steg hela ridhuset bort för att placera sig bredvid Curt och nosa lyckligt på honom. Lilla söta flockbundna pålle. Tur att Curt var en snäll kompis. Efter 100 års trasslande med ut- och invänt träns så var Ice äntligen redo att (utan renhorn) slutföra banan och de kunde gå i mål efter åttonde hindret.
Hon är verkligen fantastiskt rolig trots sitt ocharmiga humör, så himla pigg och fräsch.

Räserponny <3
Andreas mobilkamera strular och mamma fick inte ordning på sin kamera så det blev tyvärr ingen film från ritten (sååå jäkla typiskt, hade varit underbart att få allt på film) så vi visar en lite före- och efterfilm istället. Först bangenomgång och sen rulla bort all svett (och förhoppningsvis äckliga älgflugan som kröp in i Ice päls och försvann när jag tog av sadeln)./G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar