Stall Vall

onsdag 14 oktober 2015

En heldag

Idag har jag varit ledig, hovslagaren har varit hos oss, spånpellets handlats och Starlight åkts iväg med och ridits på Sörmon. Nu ska bara tvättmaskinen jobba klart så ska jag sova sen.
Alla hästarna är nu nyskodda, t o m Starlight fick nya framskor trots att hon skoddes för bara 2 veckor sen. Hon har lyckats slita nåt fantastiskt på dom under den tiden och eftersom hon redan är lite i ofas med de andra eftersom hon skoddes inför senaste tävlingen så körde vi så nu. Nästa gång så kommer alla skos samtidigt. Vinterskoning med sulor, nästan ett heldagsjobb.
 
Ice var nästan lite gosig idag.


Ruuuuuun!
(Fast egentligen följde hon bara snällt efter mig när jag  skulle
hämta Starlight <3)
Matilda var i stallet i måndags och skrittade med Zia och tog en promenad med Ice. Ice hade tydligen var halvt omöjlig att fånga i hagen. Hon hade med öronen framåt galopperat runt kring Matilda, rest sig och sparkat bakut. Så M upplevde som glad men busig. Knäpptant som vilat klart tydligen.
Idag har hon varit ute och skrittat och travat med M så nu ska hon få komma igång igen.
 
Själv åkte jag till Sörmon för lite tält- och ridhusträning. Framridningen är i ridtältet där shettislektionerna brukar vara och där har aldrig Starlight varit. Förvånansvärt lite reaktion på det. Shettisarna, som på fritiden går på lösdrift, stod i sina spiltor inför eftermiddagens lektioner och hon viftade knappt på öronen när hon såg dom. De var lite spännande när jag satt upp och hon hörde dom på andra sidan sargen men var inte läskigt.
Väggarna var liite läskiga men ändå inte farligt, värst var solstrimmorna på marken. Döööden!
Vi red fram därinne och tränade på att kunna trava på utan hoppsasteg och galoppera över diagonalen. Sen gick vi in i ridhuset och körde vidare där. Red igenom programmet 2 ggr och känner mig rätt trygg med att kunna det nu. Sen kan det bli blackout ändå på söndag, det vet man aldrig.
Ridhuset var helt ok att hänga i, dörrarna längst ner vid A är döööden men banan på söndag kommer vara kortare så där kommer vi ändå inte rida. Puuuh. Dressyrstaket kan vara snäppet värre tyvärr, det vet vi inte än.
Träffade Anna när vi skulle åka hem och vi konstaterade att Starlight betedde sig precis som hemma med allt vad det innebär så det är ju bra, hon skärrade inte till sig nåt extra.
Målet på söndag är, precis som förra gången, att få visa upp oss i en rättvisande dagsform. Så som hon är på träning fast helst ännu mer skärpt. När hon kopplar av och lyssnar så är hon fantastiskt fin så ju längre stunder vi kan vara där desto roligare.
 
Rent hanteringsmässigt var hon en sån ängel idag, helt lugn både vid ankomst och avfärd. Såg man henne bara då så skulle man ha svårt att tro att hon egentligen består till 75% av högexplosiv dynamit.

Tittut ullbollar, I can see yoooou!
Har anmält mig till Åmålstävlingen 8/11 också. En riktig dressyrtävling där resultatet kommer finnas med på TDB och synas för alla som söker på mitt eller Starlights namn. Gulp.

Moral Support
Lite sånt här tack...
Nu knäppte luckan i maskinen upp, dags att ladda mentalt för att hänga tråkig mörk 40-tvätt. Kom igen G, kuta upp för den mentala trappan nu! (stod i cafeterian på Sörmon igår när det var clinic om mental träning och snappade ett o annat sörrni. Hm, kanske dags att börja läsa den där boken jag köpte när vi var på en liknande föreläsning på KRK)

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar