Stall Vall

söndag 23 augusti 2015

Nöje och nytta

Det är ett hus till salu nån kilometer fr Karin, ett gulligt litet gult med 5,5 ha mark och några ekonomibyggnader. Gissa om det kliat i hela kroppen att kolla upp detta på allvar. Vore ju drömmen och faktiskt inte bara för mig, Andreas skulle gärna bo på landet och barnen också. Men efter att ha synat annonsen så inser vi att det inte är för oss. Huset är på tok för litet, bara runt 95 kvm och endast 2 sovrum och 1 badrum/toalett. Visst kan man säkerligen bygga ut o s v men om man räknar med att det blir budgivning på några 100-tusen plus och sen totalrenovera + bygga ut så blir det en herrans massa pengar. Och tid. Vi orkar liksom inte gå från ett hus som vi slitit med och som det inte är så hemskt mycket grejer kvar på att göra (finns alltid grejer och vi är halvfärdiga med vissa saker men inte de där stora tunga renoveringarna, de har vi klarat av redan) till ett hus som kräver så mycket för att det ska funka för oss. Hade det däremot varit ett första-hus för oss (och kanske inga barn än) då hade vi nog gjort allt vi kunnat för att få det för det ligger verkligen fint. Och såå nära stallet. Åååh suck. Olivia tycker att vi ska köpa det som sommarstuga. Vi får nog ta en lektion med henne i hushållsekonomi...
 
Drömmen får leva vidare som dröm ett tag till.
Den lilla lilla gula pricken i mitten längst bort är huset och
vyn är från allén till sommarhagen.
Karin fick förhinder på förmiddagen så det blev bara jag och Olivia som tog en tur runt galopprundan. Vi red åt motsatt håll än vi brukar så det blev en del skritt och trav nerför istället för galopp uppför. Det är fortfarande lite för mkt stenkross på ena delen för min smak och nu har ingen sulor längre så det känns bra att ta det lugnt där. Vi testade att låta Ice ha hackamoret för att se om hon kändes mindre springig när Olivia inte kan hålla igen henne i munnen och jag tror faktiskt det kan vara grejen. Hon låg ett 10-tal meter bakom Starlight och det var inget grymtande och flåsandet så som det brukar vara utan hon verkade vara nöjd så. Olivia tyckte inte Ice låg och hängde i tyglarna heller så experimentet får anses vara lyckat. Hur lyckat det kan vara på tävling är en helt annan sak däremot. När jag vet om Starlight är ok för att vara med på A9 så ska jag försöka styra upp en träningsritt och åka iväg med båda för att se hur Ice beter sig.
 
En oliv i ett träd. (Insert laugh here)
Väldigt bra att deras första ev clear round är i oktober för
Ice har redan börjat bli lurvig och väldigt svettig.
Starlight däremot, hon var mer än pigg och hängde på slutet i tyglarna så jag började fundera på om hon helt tappat känseln. Hon brukar vanligtvis vara väldigt känslig i munnen men igår var hon inte sugen på att sakta ner alls. Hon var tack o lov inte speciellt stökig så det var dynamit av den mer stabila sorten.
 
När vi svampat av våra svettiga hästar och utfodrat dom så bjöd Karin & co oss på lunch, Arvid ilade omkring i sin gåvagn och stannade sen vid Olivia och bara tittade dyrkande på henne. Jädra sötungar <3
 
Lägg till bildtext
Efter lunch och husprat (det var innan jag helt släppt tanken på gula huset) så tog vi tag i årets stallskurning. Medan våra klubbkamrater svettades på Billingerittens Lag-SM så sprejade vi boxarna med högtryckstvätten och skurade bort äckliga spindelbon, gamla matrester och annat göttigt.
Olivia och Karin slet mest, jag körde med högtrycken och sopade bort vatten från golvet.
Vi lämnade sen Karin med mysig fönstertvätt (det är där dom värsta spindelbona är har jag hört) och åkte hem till oss. Köpa godis och besöka lekpark var på schemat.

Barnen ville åka till en lekpark utanför stan som vi brukar åka förbi ibland
men aldrig stannat vid och idag tajmade det äntligen. Där hoppade det runt
en hare, lite random så där..
 
Sally gillar tydligen också How I met your mother.
Och att sova på Anderas kläder.
Apropå tävling så var det riktigt skönt att vi inte skulle iväg den här helgen. Att bara vara hemma har varit guld värt och det väldigt varmt och många uteslutningar igår (vilket kan bero på flera olika saker) så det kanske inte var meningen att vi skulle vara med.

/G
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar