Stall Vall

söndag 31 maj 2015

Superträning!

Igår kväll när vi satt i bilen på väg hem så kom ett sånt där meddelande på chatten som man inte vill ha. Karin hade flyttat tillbaka hästarna från sommarhagen och det visade sig att Starlight trampat av sig höger framsko och sparkat sig själv på höger bak. Nooooo!
Såret visade sig bara vara ytligt men det var puls i båda benen och lite svullet på bak så hon fick kyllera på båda. Man blir ju rätt nervös då'rå. Såg Romfarsritten och sommarens roligheter flaxa iväg i en virvelvind av veterinärräkningar.

I morse sprang vi med henne o kollade så hon var ok och det var hon, svullnaden var borta förutom lite precis vid såret och ingen puls. Först ut att träna vad Olivia & Ice samtidigt som Karin & Sune. En välbehövlig träning, var jättelängesen Olivia tränade för Anna och de fick till det bra. Vi ska tänka på att få henne rak, hon springer och tittar åt höger och ser ut som en banan i halsen. Skänkelvikning till höger var ett bra tips som vi ska använda oss av.

Kallt och blåsigt idag också men vi är glada ändå.
När de var klara och Anna tog sig an Karin & Sune så hämtade jag Starlight som stod och drakblåste och kände sig ensam i stallet. Våra egna träningar och turer till Sörmon har ju gått sådär, har inte hittat den där sköna känslan som jag hade i höstas när vi gick framåt och adderat med oron för att hon kanske skadat sig så hade jag lagom förhoppningar. Men det var ju helt tokigt för vi hade en helt suverän träning. Hon var stundtals RAK. Rak liksom. Nästan inget tjoho med baken alls och på slutet när hon var lite trött en sväng så tog hon nya tag, tog sig över tröskeln och fick mer trav i benen.
Min fina fina häst <3

SEN var hon trött.

Tills hon skulle gå bort till sommarhagen,
då var det långa pigga kliv igen.
Ser ni dom?
Nästa vecka är fylld med en massa blandat. Vad sägs om bio 2 ggr, klassfotboll, påslagning av tappsko, ev hoppträning, studentfirande i Stockholm och vara domarsekreterare på Sörmons hopptävling Carlstad Riders Trophy på travbanan. Ja, och så jobb och vardag då också.

Gonatt!

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar