Stall Vall

fredag 8 maj 2015

Räserdressyr

Ja vad ska man säga, energi är ingen bristvara hos Starlight direkt. Åkte till Sörmon igår och körde ett pass på en spänd men pigg häst. Karin var med och filmade och det var så himla kul och nyttigt att se efteråt. På filmerna ser det förvånansvärt stabilt ut jämfört med hur det kändes ovanpå.
Hon känns ändå mer avslappnad från början nu så ju mer hon vänjer sig desto bättre pass kommer vi få. Skillnaden den här gången var att hon inte var avkopplad ens på slutet. Tidigare har hon varit med stissig men sen mer avkopplad. Nu var hon mindre spänd men istället lite spänd hela tiden. Och väldigt pigg, vilket är mitt fel då hon bara tränats lågintensivt den här veckan.

En av de stora skillnaderna med ridhuset vs ridbanan är att hon tar sig mycket mer plats i ridhuset. Hon kryper inte alls ihop som på ridbanan utan tar större kliv. Vi kunde t o m öka både galoppen och traven utan att hon surnar till. Känns lovande. Karin kommenterade att trots att hon var spänd så har hon en mycket bättre trav än tidigare, mycket bra.

Hade egentligen tänkt passa på att köra markarbete och småhoppa lite idag men sista ridgruppen hoppade på utebanan istället så det blev inga hinder uppställda i ridhuset. Men det struntade Starlight i, hon hoppade in i galoppen istället, se film nedan :D


Åh hej!
Ni ser potentialen för Spanska ridskolan va?
 
Lite mer ordning, dock hopkrupen fram.
Vill ha en lägre, längre mer avslappnad hals.
Ice har hämtat sig fint från gårdagen. Tack och lov, jag behöver lite lugn och ro nu känner jag. Hon har ju inte varit nån storätare av kvällshösilaget under vintern men när vi kom hem från Sörmon igår så hade hon nästan ätit upp hela ransonen. Wow liksom. Vi slängde in mer men hon hade inte ätit så mycket under natten så hennes normala ranson räckte nog. Men gött ändå, hoppas det håller i sig.
Vår lilla Jekyll & Hyde-ponny.

Karin har köpt en ny fin skylt åt Starlight <3
 Imorrn får det bli en riktigt härlig längre galopptur, vi behöver rasa av oss lite energi!

En liten shout-out till Honda i Karlstad också: inte nog med att de lyckades fixa bilen ett par tusen billigare, de åkte och besiktigade om den åt mig utan att jag visste om det.
GLAD överraskning, ni är bäst!

/G


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar