Stall Vall

lördag 18 april 2015

Superstörig Starlight

En vecka kvar till årets tävlingspremiär nu! Tyvärr har inte ryttarmeddelandet kommit ut så har ingen aning om hur tidigt vi behöver åka eller när vi kommer komma hem. Vore gött om det kom ut snart, man vill ju få lite koll på läget.
Åkte förbi Linda en sväng förut för att lämna av Linnéa och vi satt och snackade en stund och pratade lite om vad hon har att vänta sig. Ska bli så kul och vi kommer vara ett gött gäng som åker iväg, vi tre. En taggad ryttare som förmodligen knappt sovit, en groom inkl bebis som längtar efter äventyr efter att ha hasat omkring hemma på gården i 3 månader och en nyfiken, välorganiserad melodifestivalexpert med noll koll på hästar. Party!

Idag körde jag och Olivia ett sista lite rejälare utepass, imorrn blir det dressyr, måndag kommer ET-Sara (har lärt mig förkortningen nu, heter inte EQ), tisdag blir skritt-tömkörning i skogen och torsdag har jag inte bestämt än. Dressyr kanske.

Starlight var drygare än nånsin med att vara "rädd" för tusen grejer och det blev inte bättre än att hon tvärnitade i galoppen på ett ställe (hon tror fortfarande att det där travekipaget ska dyka upp på samma ställe på galoppvägen) så Ice tvärnitade också = Olivia var inte beredd och flög av och landade raklång bredvid. Hon reste sig upp direkt, borstade av sig och hämtade Ice och så upp igen. Pheeuw. När de grejat ett tag till så fick vi äntligen flyt på dom och kunde galoppera, trava, skritta och så vidare. Blev ett bra pass till slut, långsammare än tänkt men i a f 14 km och ca 8,5 km/h.

Man ser ju nästan här en något störig uppsyn faktiskt.
 
Svettig vältravad ponny.
Ice njuter verkligen när hon rullar.

Karin ångrar att hon frågade hur ridturen gått :D
 
Och så en bonusbild på förmiddagsprojektet hemma. Vårt stackars trädäck har inte gjorts rent en enda gång sen vi byggde det 2010. Det var dags. Synd att barn är så opålitliga arbetare bara. Var kul en kort stund sen drog Emil iväg och gjorde nåt annat. Man får liksom vara glad för det lilla.

Imorgon släpper jag och Olivia ut hästarna och stallfixar m m men sen är resten av dagen oplanerad. I a f inga tider att passa, saker att göra finns ju alltid. Vi ska t ex plocka fram och skura utemöblerna. I år lämnas inga projekt till sommaren, den ska spenderas i stallet och slöandes i en solstol på altanen. Och några varv på golfbanan med Andreas.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar