Stall Vall

lördag 4 april 2015

Lite galopp, tack!

Möttes av en härligt rullad Starlight i stallet imorse, alldeles grå och fin. Hon såg nöjd ut. Blåste varmluft och nosade mig i ansiktet. Vi har en del att prata om hon och jag, ska ju tävla om tre veckor. Bland annat.

Anyways, hästarna ut i hagen och äta frukost medan jag gjorde stallfixet och sen hämta vit (grå) häst.

Helluuuu
Vi drog bort till galoppvägen. Åkervägen som man passerar på vägen dit är nyttig att trava på som uppvärmning, jämn och fin så man kan känna hur hästen känns och så måste man hålla sig på mitten = träna rakriktningen. Är en travkille som håller efter den och bara vi håller oss på mitten så vi inte förstör där sulkyhjulen går så är det helt ok att rida där. Lustigt nog (eller oroväckande beroende på hur man ser på det) så gick hjulspåren väldigt vingligt över hela vägen idag. Hoppas inte det varit nån skentur för honom nyligen :S.

Starlight var pigg men avslappnad trots isvindar, vi var redo! And so was karma.

Sekunden efter att jag tyckt jag var jätterolig och lagt ut ovanstående på instagram och vi ska börja galoppera så tvärnitar Starlight och ur kurvan kommer....ett TRAVEKIPAGE. Yäälp!
Starlight var lugn no more, vi fick hopp-sparkabakut-trava oss tillbaka en liten bit till en avtagsväg och titta på när ekipaget hejande passerade. Sen var det nästan omöjligt att komma framåt på vägen igen. ALLT var läskigt. Grenar, stenar, skuggor var anledning att tvärnita, småresa sig på bakbenen, nästan backa ner i diken och kasta sig runt i 180 grader. Hur töntig som helst och sååå typiskt nu när vi äntligen skulle ta fart. Blev en uppvisning i fram - stopp - vända 180 - fram - stopp - vända 180, vi kan ha uppfunnit helt nya dance moves.

När upphetsningen börjat släppa så kom nästa fundering, kommer vi möta dom igen? Kommer jag i s f sitta i en tall och Starlight galopperat/bakåtvoltat ner i grustaget? Orkade inte chansa på det så tog en avtagsväg ner i skogen till några fina skogsgaloppvägar istället. Red lite fel, känner inte till dom så väl än, och hittade superduperjättefina vägar som ska ridas mer på när vi fått upp flåset.
Nu kändes hon jättefin och galopperade på jämnt och fint i både höger- och vänstergalopp (ej samtidigt höhöhööö) och körde inga cirkuskonster med rumpan. Avslutningstraven på åkervägen hem var också riktigt trevlig och har jag tur så har vi inte tappat formen så farligt mycket under konvalescensen. Det ska Anna få avgöra när vi kör en träning, vilket blir snart hoppas jag.

Karin har gett oss ett lagom träningsupplägg fram till tävlingen bestående:

* Ridtur liknande dagens, ca 1,40h 14km
* Dressyr
* Tömkörning
* Klättertur

Gäller veckovis, förutom nästa helg för då byts översta ridturen ut mot en 2-milstur.

Tävlingen har vi bytt klass på, kör en CR40 istället för 50 så blir det en mjukstart för Starlight.
Ska bli väldigt spännande och kul!

Vill passa på att skicka en shout-out till klubbkollegan Lotta Falk som med sin Min Pontijack ridit en godkänd 12-milatävling i Tyskland idag. Stort grattis till hela teamet!

/GInga kommentarer:

Skicka en kommentar