Stall Vall

söndag 14 december 2014

Nyttigt nederlag

Blev ingen vintercup för mig och Olivia idag. När vi rullat några hundra meter så ser jag i backspegeln att ena däcket ser konstigt ut och visar sig vara platt. Lesson learned - kolla alltid däcken alltid en extra gång när hästarna är lastade.

Det var så jäkla surt och Olivia deppade ihop totalt, hon har verkligen laddat för den här trippen. Jag försökte inte ens vara pedagogisk utan körde bara på, vi ska ut och rida. Punkt. Jag bryr mig inte om vad du tycker och vill nu, du hjälper mig lasta ur, packa upp och sen rider vid ut för hästarna måste motioneras. Vart visste jag inte, Olivia ville vara i lillskogen men det totalvägrade jag. Tänkte inte slösa bort dagsljuset på en helg med att hänga där. Läget såg tufft ut en sväng men det vände snabbt för henne när vi kom ut och det blev en jättelyckad runda över Hertsöga i drygt 3 timmar. Batteriet tog nästan slut i mobilen och då slutar Endomondo funka tyvärr, men rundan blev nog ca 27km. Rekord för Olivia och bra träning inför en clear round vi har planer på att rida tillsammans nästa år.

Det var två ganska coola hästladies på tur, vi skrittade mycket (mycket asfalt i början), travade en del och så lite galopp. Runt 7,35 km/h blev det så det var lagom. Vi vill rida imorrn också, på ridbanan om det inte är för hårt, och då vill vi inte ha slitna hästar. Ice verkade supernöjd med att få komma ut på en längre tur och ville helst trava ikapp och hänga bredvid Starlight hela tiden. De var pigga men inte jobbiga, förutom Starlight som, som vanligt, visar sin frustration med bakbenen ibland. Hon tänker sig inte för om någon är i vägen så det var nära att hon kom åt Ice 2 ggr. Olivia försöker hålla lite avstånd men det vill ju inte Ice alltid, som tur är så är hon kvick och skuttar undan.

Var så kul att komma ut så här länge tillsammans. Kallt och jävligt i början med nåt slags regn eller fukt i luften men sen blev det blå himmel och lite sol t o m. Gött liv. Och mitt lite dåliga samvete över utebliven motion är som bortblåst.

"Tävlings"-redo

Polarna
Ice tvekade 2 sekunder sen klev hon rakt in
till sin älskade vän i transporten. Easy-peasy.

Och sen blev allting bara platt...

Lilla söta svettiga vinterpudel. Jösses.

Karin, lilla söta Karin, hade ställt ut fika till oss när vi kom hem <3

After ride-fix
Måste se till att ha mobilen fulladdad när jag ger mig
ut på långritt i fortsättningen. Det här är andra gången
Endomondo lägger av p g a batterinivån.
Totalt blev det runt 27 km, 3.15 h.
Efter runt 7 timmar i stallet (släppte ut i morse) så kom vi hem och efter att ha ätit o duschat så däckade jag i soffan bredvid Andreas som spelade tv-spel. Vaknade inte förrän halv sju, shit. Iväg till Ica och köpa lördagsgodis och sen hem och plocka ner delar av köket. Vi tar det här med julstädning till en helt annan nivå i år tydligen. Nästan lite skrämmande att plocka ner något man egentligen är väldigt nöjd med men det kommer bli sååå bra när det är klart.

Fina skåp och hyllor (ignorera stöket) som kommer återanvändas på ett annat sätt
i "nya" köket.

Panikstökigt nu. Faan vad grejer vi har och jag tycker ändå jag är rätt bra på att
resna ut men tydligen inte. Hittade en hylla full med tomma glasburkar.
Måste ha inbillat mig att jag tänkt börja göra sylt på gamla dar. Förmodligen
innan hästarnas kom in i bilden...
/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar