Stall Vall

måndag 13 oktober 2014

Gungeligung

Olivia vaknade imorse med halsont, snörvlig och ynklig, så jag stannade hemma med henne. Trött o sjuk 10-åring är världens enklaste vårdpatient så hon låg i soffan o kollade på film medan jag satt vid köksbordet och jobbade - hela dan. Skulle egentligen åkt in till jobbet efter lunch men insåg att jag fick mer gjort och slapp slösa restid när jag ändå skulle fortsätta göra samma sak där som hemma vid datorn. Men köksbordet måste vara en av de sämre ergonomiska arbetsplatserna, det knakar i hela kroppen nu. Tacka vet jag sitt- och ståbord och riktig arbetsstol.

Drog till stallet efter jobbet och tyckte jag var ute i såå god tid men slutade ändå med att jag var tvungen att använda pannlampa när jag tömkörde Ice. För så var planen idag, vila för Starlight och tömkörning för Ice som måste komma igång ordentligt nu. Vi hade så roligt så, travade fram o tillbaka på den raka grusvägen bredvid lillskogen och skrittade inne i skogen. Hon ville gärna springa med huvudet upp i luften men jag försökte tänka lika som vi tidigare sagt vid träning uppepå ryggen, att jag ska hålla händerna stilla och låta henne komma ner där det är bekvämt. Det tog några försök men det blev lite bättre och på slutet kunde hon t o m nästan koppla av även på hemvägen (gärna räserfart hemåt så som många hästar vill). Bonus för mig var att jag fick springa av mig lite och räta ut kroppen något.

Det sköna med Ice idag var att när jag tog in henne ensam i stallet så var hon hur lugn som helst, käkade eftermiddagshöet och var cool, inte en massa spring i boxen eller ropade efter de andra. Samma sak ute, hon svarade inte när Sune gnäggade från hagen och när vi kom hem och jag släppte ut henne igen för några timmars utetid till så stod hon och hängde vid grinden och gnäggade ÅT MIG istället för att gå till de andra. Har hon blivit helt personlighetsförändrad sen Zia flyttade? Karin och jag är rätt överens om att Ice inte saknar Zia om man säger så. Zia tyckte Ice kunde ta sitt lurviga breda fuxarsle och dra nånstans, milt uttryckt. Eller så blev hon sån av 2 nätter inomhus i egen box.
Hon t o m nästan gosade lite med mig när jag gick tillbaka in i hagen för att jag tyckte hon såg så ensam ut. Vem är du och vart har du gjort av arga tantponnyn?

Det gungar rätt gött där bak, blir sjösjuk och sömnig på samma gång.

Släppinmigsläppinmigsläppnimig.
Lilla söta pluttponny, tänk vad gullenuttig man kan vara och ibland bara SÅ SUR.
Puss!
Imorrn blir det tidig morgon i stallet och sen svischa ner till Tranås igen för jobb i 2 dagar. Skojigt!

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar