Stall Vall

söndag 21 september 2014

Sunday funday

Morgonfodrade idag och fick lite småfix gjort, bl a rensa bland fodermorötterna. Dålig säck där många blivit ofräscha så jag satt på knä med morakniven och snyggade till allt som gick. Obekväm arbetsställning. Sen kom Matilda och så red vi en tur på 1,45h/12,5 km. Pigga hästarna tyckte det var några mil för kort och för lite galopp så snart får vi ta och galoppträna ordentligt. Starlight kändes väldigt jämn och balanserad och Zia riktigt skötsam för att inte ha gjort nåt på en vecka. Vissnade ormbunkar som nu är bruna är däremot livsfarliga så det tvärnitades en del i början.

Vi klarade oss från regn men helveeete vad älgflugor vi fick borsta bort från hästarna. Va äre med naturen och detta evinnerliga producerandet av bitande insekter hela tiden?? Die already!

Ice fick en promenad i lillskogen. Den rundan är det perfekt längd på med hennes tempo (d v s inte så värst bråttom, märks att hon går i stora hagen nu) och framöver kommer jag försöka tömköra så mycket jag kan så hon får jobba också. Jag har beklagat mig ett tag på min dåliga kondition och saknar att löpträna och nu kan jag kombinera springa med Ice med egen träning. Gillar att springa men gillar att ligga i soffan och inte göra nåt alls på ledig tid liiite mer. Inga mer ursäkter. Operation "bort med pingislungorna" börjar nu! Eller ja, inte riktigt nu. Är i Tranås och hästledig mån-tis och tors-fre rider jag på morgonen och får se om jag hinner klämma in det också. Onsdag kanske. 

Tro det eller ej men idag tog jag inte ett enda kort installet. Say whaaat??

Får bli en gammal bild på Sally istället. 

Efter stallet så städade jag insidan på bilen som jag lovat mig själv att göra, åt pizza med Andreas o Emil medan Olivia lekte hos Emma och sen däckade jag i soffan i två timmar. Åh vad jag älskar att somna i soffan när man varit uppe tidigt. Efter det åkte jag och plockade äpplen till hästarna hos en kompis. De har haft tokmycket och desperat vädjat på facebook att folk ska hämta men vi trodde Vall skulle få lika mycket som förra året så jag skippade det. Nu blev det inte så utan en klen skörd så då passade jag på. Nu var det inte så mycket kvar men på vägen hem blev det halv regnstorm och när jag klev innanför dörrn skickade Cilla meddelande om att jag borde kommit då istället. Massor hade ramlat ner i blåsten. Så klart. Finns de kvar och är fräscha så åker jag dit på lunchen på onsdag.

Nu måste jag sova, åker imorrn 6.39. Yikes.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar