Stall Vall

lördag 13 september 2014

Skam den som ger sig

I förmiddags kravlade jag fram från stenen jag skamset gömt mig under och plockade fram upphöjda bommar och ett litet hinder. Starlight skulle få tömkörningshoppa! Gullan fick stå lös med jag plockade fram och efter att ha gått iväg några steg så ställde hon sig så här och stod så ända tills jag var klar. No stress liksom.Det blev 3 bommar upphöjda i ena änden och ett litet hinder på slutet och hon var superduktig. Stannade först och tittade på bommen och sen var hon nästan radiostyrd över serien. Hopp på hopp på hopp. På slutet höjde jag upp hindret så det låg kanske på 70-80cm och det var inga bekymmer. Hon gillar visst att hoppa och vi kommer komma igen, ska bara skynda långsamt först.

Efter lilla yrvädret så var det Zias tur. Jag har aldrig tömkört henne förut men hon var sprättlätt. Så lugn o stabil till skillnad från Starlight som är lite mer lattjo lajban i kroppen. Däremot var hon inte alls så intresserad av hoppningen. Hon körde verkligen med minsta möjliga ansträngning över hindret. Otroligt nonchalant teknik haha. Lunginflammationssjuka Karin kunde inte låta bli att släpa sig ut och kolla när hennes älskling skulle motioneras (tänk om Starlight visste hur du favoriserar Karin ;D). Det var ju kanon det för då blev hon tvungen att filma! Zia tyckte också det var kanon att Karin var där för hon ville väldigt gärna springa till henne.
-Kan du hjälpa mig lite här så jag slipper lyfta på benen så där mycket, det är faktiskt skitjobbigt.
-Hosthost sa Karin och fortsatte filma.


Film med en del bloopers och några lyckade försök till hoppning med Zia. Hon är i alla fall en väldigt fin DISTANShäst.


Det var väldigt mycket enklare att tömkörningshoppa än longeringshoppa och det här kommer göras fler gånger.

Efter stallet var jag iväg på nyinvigning av Sörmons ridhus som fått nytt underlag. Mingel med snittar och ciderbubbel och sen tal av styrelseordföranden, trumpetspel och lektionsekipage-kadrilj. Skoj!
Jag filmade och för att slippa få flera klipp så körde jag allt i en enda tagning. Vill inte behöva klippa ihop i redigeringsprogrammet för då blir det ingen bra bild när man överför till youtube sen. Så förutom att det är lite skakigt och några väl snabba zoomningar ibland så är det en liten liten minipaus i mitten av filmen också. Sånt man får leva med.
https://www.youtube.com/watch?v=O7HM5if9jds


/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar