Stall Vall

torsdag 25 september 2014

Morgonstund har skum runt mun

Rida på morgonen - I  l o v e  it!
Var i stallet 5.50 (målet är 5.30 men har inte lyckats än), morgonfodrade och gjorde stallfixet och red 40 min dressyr på ridbanan. 8.50 flexade jag in på jobbet, underbart.

Vi körde på med serpentiner, volter och galopp galopp galopp. Vi har kommit till en liten ond cirkel i höger varv, där vill inte Starlight riktigt ställa sig så mycket som jag tycker utan får bananhals och försöker sticka iväg med bakdelen stundtals och blir samtidigt så upphetsad och frustrerad så hon nästan galopperar på stället fast vi ska trava. Så det jobbar vi på. Galoppen är mycket bättre och hon orkar bära sig betydligt mer även om det blir lite hallaballo ibland. Däremot måste jag börja jobba ordentligt med övergångarna galopp till trav, det är inte vackert nu. Hon orkar inte bryta av lugnt utan det blir skumpigt och flängigt och vi tappar formen helt. Blir inga fina procent i protokollet om vi visar upp oss så. Får bli morgondagens uppgift.

Annars känns hon härlig och arbetsglad och skummet yrde och gjorde marängfläckar på framben, ridbana och ena örat till och med (eftersom man tydligen måste slänga till med huvudet ibland).
Kamervainklar kan verkligen göra objekt annorlunda.
 
 
Hon börjar bli bullig på rätt sätt nu.

Världens kanske sorgligaste kryddsamling.

/G
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar