Stall Vall

fredag 26 september 2014

Halt!

Morgondressyr idag med och planen var att ta tag i övergångarna mellan galopp ---> trav. Det gjorde vi också men jag passade på att träna på att rida rakt på medellinjen också för nu har vi kört mycket volter och serpentiner ett tag. Och då slog det mig att det där med att göra en korrekt halt är viktigt också och det har vi definitivt inte tränat på.

Hittade en film på youtube med LB:1-programmet, ett ekipage som fick drygt 70% så det borde vara en bra riktlinje (har inte tid att kolla hela nu). Får vi hälften så är det ju en seger. Röd rosett i svansen får det bli för oss också med tanke på flängfia med sina åsikter. Men visst får man väl inte ha rosetten kvar inne på banan?

Film LB:1

Tillbaka till oss då. Det där med halt kan man ju tro är superlätt men det var det inte. Släng med huvudet, ingen ordning på benen och frenetiskt tuggande på bettet och otålig hela hon. Men idag insåg jag vilken underbart lättlärd liten häst Starlight är. Det tog inte många försök innan hon kopplade av och förstod vad hon skulle göra så de sista halterna blev riktigt bra för oss. Galoppen kändes fin, började med höger och det var inget drama, sen vänster och lite jobbigare men inte farligt ändå. Övergångarna behövs det mycket jobb med men det gick ändå över förväntan. Studsigt för mig, absolut, men hon flängde inte iväg och försökte "slå" sig fri utan orkade hålla formen ganska bra ändå.

Jag tror och hoppas att vi kommer kombinera det bästa av två världar, hon och jag. Distans och dressyr.

Sprang på en gammal bild och tänkte att den skulle vara bra jämförelsebild.
Nu vart det inte så bra som jag trodde, vinklarna och hennes position är inte lika
men visst ser det ut att ha hänt en del muskelmässigt?
Bilden till vänster är från 5 maj och den högra från igår.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar