Stall Vall

lördag 23 augusti 2014

Regn regn ge dig av

Som sagt, klockan ringde fem i morse men då hade jag redan vaknat ett antal gånger av det totala tokskyfallet som vräkte ner under natten. Vart kommer allt vatten ifrån?? Ställer inte den retoriska frågan när Olivia hör för då börjar hon svamla om kretslopp, vattenångor och moln.

Oh well, åkte ut och plockade in en liten Ice med blött täcke och torr kropp under, bra! Sune stod ute i regnet och funderade lite på hur han enklast skulle ta sig till grinden men gick till slut runt till rätt grind. Han har vindskydd att vara i så han verkade inte bry sig nåt värst om regnet. In med honom också och så fick alla frukost med jag stallfixade. Då och då kom nya skyfall så jag tänkte att det skulle bli en intressant och förmodligen inte så jätteproduktiv ridtur men faktiskt så hade jag och Starlight sån tur att det knappt regnade nånting på de 70 minutrarna vi var ute. Då kommer nästa störogrej: underställ och regnkläder blir väldigt varmt (och halkigt) när det inte regnar.

Ridbanan var så blöt så jag stack ut i lillskogen och skrittade fram och tränade sen trav och galopp på grusvägen som går bredvid, den är riktigt sviktig och skön nu när det regnat så mycket. Lite flängigt i början men sen blev det ganska bra. Men ojämnt, konstigt nog hade hon en heeelt annan bjudning på vägen mot stallet än ifrån. Blev lite hastigt och inte alltid så lätt att ta tillvara på den energin och det var lite halvsvårt med halkiga regnbrallor i sadeln, bra träning för balansen dock.

En annan typ av ridbana.

"Vår" ridbana hade pölar här och var men på Sörmon såg det ut så här idag fick jag senare se på facebook. Helt freakin' galet. Stallplanen, ridtältet, utebanan och flera av hagarna var helt översvämmade. Riktigt djupt på vissa ställen. Har krävt en hel del ideella krafter att komma nån vart med det men tack och lov så har stallarna klarat sig OCH ridhuset där det ligger halvfärdigt nytt underlag. Vore så bittert om det blev förstört så mycket som det har slitits med det under sommaren. Tur i oturen får man verkligen säga.

Vattenhinder någon? Jättetôrrt (hahahaa) skämt som nog dragits många gånger idag.
/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar